Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2011 10:59

Ο τραγουδοποιός Ζακ Στεφάνου live απόψε στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την
Ο τραγουδοποιός Ζακ Στεφάνου live απόψε στην Καλαμάτα

Το πρώτο του προσωπικό του live στην Καλαμάτα έχει απόψε ο τραγουδοποιός κι ερμηνευτής απ' τη Θεσσαλονίκη Ζακ Στεφάνου. Ο ήδη γνωστός δημιουργός -που δύσκολα μπορεί κανείς να τον κατατάξει σε μια μουσική κατηγορία!- θα εμφανιστεί απόψε το βράδυ στο "Barfly" στο Ιστορικό Κέντρο, για να μας πει πολλά αγαπημένα τραγούδια... δικά του αλλά και άλλων καλλιτεχνών.

Μιλώντας στην "Ε", ο Ζακ Στεφάνου περιγράφει τόσο τη μέχρι τώρα πορεία του όσο και το νέο του σχήμα "μΠάντα-Κοάλα", αλλά και την καινούργια δισκογραφική του εταιρεία.

 

 

- Είναι η πρώτη φορά που έρχεσαι στην Καλαμάτα;

«Είναι η πρώτη φορά που εμφανίζομαι μόνος μου εδώ. Η πρώτη φορά που είχα έρθει ήταν το 2004 με το Γιάννη Κότσιρα, όπου είχα πει... τέσσερα τραγούδια. Το είχα άχτι, γιατί έχουμε κλείσει πολλές φορές να έρθουμε, αλλά κάθε φορά κάτι γίνεται τελευταία στιγμή και το ακυρώνουμε!».

 

- Μίλησέ μας λίγο για το πρόγραμμα που θα παρουσιάσεις.

«Θα έρθω με τον κιθαρίστα του συγκροτήματος "μΠάντα-Κοάλα", Dennis Κωνσταντινίδη, και θα παίξουμε με δυο κιθάρες ακουστικά σχεδόν όλα τα κομμάτια μου. Κι αν κάποιος ζητήσει και κανένα που ξέχασα, θα το παίξουμε κι αυτό! Υστερα θα ακολουθήσουν διασκευές από "Pearl Jam", PJ Harvey... μέχρι Αγγελάκα».

 

- Σε τι φάση βρίσκεσαι τώρα καλλιτεχνικά;

«Πάνε γύρω στους 8 μήνες που βγήκε το άλμπουμ μας "Koalaboration". Η παραγωγή ήταν ανεξάρτητη -πράγμα που μας ζόρισε αρκετά και αντιμετωπίσαμε αδιαφορία από τα μίντια- αλλά το κοινό έδειξε ενδιαφέρον».

 

- Πού πιστεύεις ότι οφείλεται αυτό;

«Ο κόσμος έδειξε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον αν και άλλαξα αρκετά αυτό που έκανα σ' αυτό το δίσκο, σε σχέση με τους 2 πρώτους. Το "Κoalaboration" είναι πιο ροκ και πιο άμεσο - σαν να επαναπροσδιορίσαμε αυτό που κάνουμε, σαν να είμαστε "καινούργιοι". Είχε περάσει και μεγάλο διάστημα από τον τελευταίο δίσκο, το 2005. Οπότε το 2010, είχε ξεθυμάνει οποιοδήποτε marketing υπήρχε από το 2003 ως το 2005».

 

- Νιώθεις δηλαδή πιο πολύ "ο εαυτός σου";

«Και στους προηγούμενους δίσκους μου ήμουν ο εαυτός μου, είναι όλοι διάφορες εκφάνσεις των μουσικών μου επιθυμιών. Τώρα με το ίδιο συγκρότημα αρχίσαμε ένα νέο ακουστικό project, όπου δεν παίζουμε με τα ηλεκτρικά μας όργανα αλλά με κάποια άλλα, που ακούγονται πιο ήσυχα στο live. Και ίσως βγει κάποιο άλμπουμ με αυτόν τον ήχο. Θα μου άρεσε να το φέρω και στην Καλαμάτα».

 

- Πώς αποφάσισες ν' αφήσεις τη "σιγουριά" μιας μεγάλης δισκογραφικής και να πας σε μια πιο "εναλλακτική" εταιρεία;

«Η σιγουριά είναι τελείως σχετική. Μπορεί να υπάρχει η σιγουριά ενός συμβολαίου που δεσμεύει κάποια πράγματα από οικονομική και νομική άποψη, αλλά στο θέμα του marketing υπήρχαν προβλήματα. Πολλές φορές μια μεγάλη δισκογραφική δεν είναι ευέλικτη όταν πρέπει να αντιμετωπίσει κάτι εναλλακτικό. Από κοινού με την παλιά εταιρεία αποφασίσαμε τη διακοπή της συνεργασίας και δεν το έχω μετανιώσει».

 

- Πώς κατέληξες, αλήθεια, στο όνομα του συγκροτήματος;

«Το όνομα ακούγεται ωραίο, θέλαμε να υπάρχει η λέξη "μπάντα" μέσα, την οποία έγραφα με διάφορους τρόπους! Μια φορά την έγραψα και σκέφτηκα τα panda, τα οποία για έναν αδιανόητο λόγο, φέρνουν στο μυαλό του κόσμου και τα... koala (παρότι το ένα είναι αρκούδα και το άλλο μαρσιποφόρο της Αυστραλίας)! Ετσι λοιπόν... "μΠάντα-Κοάλα", αλλά και "Κoalaboration"!».

Συνέντευξη: Γιούλα Σαρδέλη

 

 


NEWSLETTER