Τετάρτη, 09 Μαρτίου 2011 12:10

Πρεμιέρα αύριο της ταινίας "Οι ιππείς της Πύλου"

Γράφτηκε από την
Πρεμιέρα αύριο της ταινίας  "Οι ιππείς της Πύλου"

Πανελλήνια πρεμιέρα κάνει αύριο η ταινία του Νίκου Καλογερόπουλου "Οι ιππείς της Πύλου" η οποία θα προβληθεί και στο Cine center Καλαμάτας αύριο στις 10, και από Παρασκευή έως Τετάρτη στις 7.15 μ.μ. και στις 10 μ.μ.

Πρόκειται για μια σύγχρονη, λαϊκή ελληνική ταινία. Μία πρωτότυπη σάτιρα που δεν αφήνει τίποτε όρθιο, με γέλιο και περιεχόμενο, με σεβασμό στην ιστορία και τον πολιτισμό μας. Οι ιππείς της Πύλου είναι οι συνειδητοί πολίτες, είναι οι εθελοντές.

Κεντρικό πρόσωπο της ταινίας είναι ένας φημισμένος ηθοποιός ο Τηλέμαχος, ο οποίος έχει απολέσει όλη του την περιουσία και η οικογένειά του τον έχει εγκαταλείψει. Αναζητεί καταφύγιο στην επονομαζόμενη από τους κατοίκους της πρότυπη πολιτεία "Πολυπύλου". Η επαφή του ήρωα με έναν τόπο τόσο άμεσα συνυφασμένο με την αρχαία και νεότερη ιστορία της Ελλάδος, μια σειρά από περιστατικά και η γνωριμία του με μια κοπέλα που αναπτύσσει έντονη οικολογική δράση και όραμα για την οργάνωση αυτής της πολιτείας, δίνουν καινούργιο νόημα και ελπίδα στη ζωή του.

Οι σουρεαλιστικές και απρόβλεπτες καταστάσεις που βιώνει ο κεντρικός ήρωας σε συνδυασμό με το απαράμιλλης ομορφιάς μεσσηνιακό τοπίο αποτελούν ένα ενιαίο αλληλοεπηρεαζόμενο σύμπαν που ορίζει το στίγμα και την ταυτότητα της Ελλάδας του 21ου αιώνα.

Πολυμέσα


NEWSLETTER