Τετάρτη, 18 Φεβρουαρίου 2015 08:45

Νησιώτικο Καρναβάλι 2015: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων

Από αυτήν την Παρασκευή ξεκινούν τα δρώμενα για το φετινό 155ο Καρναβάλι της Μεσσήνης.

Στις 7.30 μ.μ. θα γίνουν τα καλέσματα στην Κεντρική Πλατεία Καλαμάτας με το Σύλλογο «Οι φίλοι της Μεσσήνης». Στις 8.30 μ.μ. το κέφι μεταφέρεται στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης, με παραδοσιακή μουσική.

Το Σάββατο 21 Φεβρουαρίου στις 9 π.μ. αρχίζει το διασκεδαστικό παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης και τις γειτονιές της πόλης (α’ φάση). Η διοργάνωση είναι του Ράδιο Μεσσήνη. Στις 7 μ.μ. θα ξεκινήσει πάρτι λάτιν στην μικρή πλατεία Μεσσήνης από το Δήμο Μεσσήνη και επαγγελματίες. Στις 9 μ.μ. έχει προγραμματιστεί ο χορός της Φιλαρμονικής στην αίθουσα "Νεφέλη" στην Μεσσήνη.

Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου στις 11 π.μ. συνεχίζεται το παιχνίδι του κρυμμένου θησαυρού, στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης (τελική φάση), από το Ράδιο Μεσσήνη. Στην 11.30 π.μ. ακολουθεί χορευτικό δρώμενο, από το Χορευτικό Ομιλο του Δήμου στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Στις 12.30 μ.μ. χορευτικές ομάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσήνης θα παρουσιάσουν δημοτικούς χορούς στην μικρή πλατεία Μεσσήνης.

Στις 8 μ.μ. παραδοσιακές φωτιές θα ανάψουν στις γειτονιές της Μεσσήνης. Στις 8.30 μ.μ. αναβιώνει το παραδοσιακό δρώμενο «Ο Τυρής και ο Ταραμάς». Στις 9 μ.μ. έχει προγραμματιστεί να βγει η μαντολινάτα στους δρόμους της Μεσσήνης με το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης. Στις 11.55 μ.μ. ξεκινά πάρτι στην μικρή πλατεία Μεσσήνης.

Την Καθαρά Δευτέρα τα χαρούμενα δρώμενα αρχίζουν στις 10.30 π.μ. με χορευτικό στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Οι φουστανελάδες του Πολιτιστικού Συλλόγου Μεσσήνης οδεύουν χορεύοντας προς την Κρεμάλα. Στις 11 π.μ. ακολουθεί η αναπαράσταση της δίκης και του απαγχονισμού της γριάς Συκούς από τον Ιμπραήμ πασά, στην περιοχή της Κρεμάλας στη Μεσσήνη, από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μεσσήνης. Ακολουθεί κέρασμα παραδοσιακής φασολάδας από το Σύλλογο Γυναικών Μεσσήνης και από το Σωματείο Φορτοεκφορτωτών Μεσσήνης.

Στις 3 μ.μ. φτάνει η ώρα για τη μεγάλη καρναβαλική παρέλαση με άρματα και γκρουπ καρναβαλιστών, στην Κεντρική Πλατεία Μεσσήνης. Την ίδια μέρα θα αναβιώσουν τα δρώμενα: Βάμαινα και τσολιάδες, μαντολινάτα από το Σωματείο Εθελοντών Μεσσήνης, λόγος Βασιλιά Καρνάβαλου και θα χορέψουν οι μαζορέτες από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μεσσήνης». Το Βασιλιά Καρνάβαλο θα συνοδεύσουν άρματα και πεζοπόρα τμήματα συλλόγων και φίλων καρναβαλιστών όλων των δημοτικών ενοτήτων. Στις 6 το απόγευμα σε μια μεγάλη συναυλία θα βγουν στη σκηνή οι "Otherview", στην Πλατεία Μεσσήνης.