Τρίτη, 29 Μαρτίου 2011 15:07

Ο γιορτασμός της 25ης Μαρτίου στο Βλαχόπουλου

Γράφτηκε από την

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η 25η Μαρτίου στο Βλαχόπουλο, σε ένα διήμερο εκδηλώσεων. Την παραμονή, οι μικροί του Νηπιαγωγείου με τη δασκάλα τους Τζόβολου Διονυσία είχαν ετοιμάσει μία γιορτούλα στο χώρο του σχολείου και έκθεση με τα έργα τους, την οποία τίμησαν όχι μόνο οι γονείς αλλά και εκπρόσωποι της τοπικής αρχής.
Ανήμερα 25η Μαρτίου μετά τον εκκλησιασμό και τη δοξολογία, έγινε στη πλατεία επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη αυτών που θυσιάστηκαν στον αγώνα και κατάθεση στεφάνων από μαθητές των σχολείων, τον εκπρόσωπο δημοτικής αρχής Αγγελο Χρονά, δημοτικό σύμβουλο Πύλου- Νέστωρος της δημοτικής ενότητας Παπαφλέσσα και τον πρόεδρο του τοπικού συμβουλίου Βλαχόπουλου Αντωνόπουλο Λεωνίδα. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο δάσκαλος Δόικας Αλέξανδρος, ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν τραγούδια και ποιήματα από τους μαθητές του Δημοτικού σχολείου με υπεύθυνους τους δασκάλους τους Παπαεμαννουήλ Κώστα, Παππά Χαρούλα και Δόικα Αλέξανδρο...
Ακολούθησε παρέλαση στο κεντρικό δρόμο του χωριού που χάρισε συγκίνηση στους παρευρισκομένους καθότι ήταν η πρώτη φορά που γινόταν αυτό.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την παρουσίαση παραδοσιακών χορών από την παιδική ομάδα χορού του Συλλόγου Γυναικών Βλαχόπουλου και τη δασκάλα τους Κατερίνα Ζούνη.