Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2011 14:20

Ημερίδα στην Καλαμάτα για τη διδακτική των μαθηματικών

Γράφτηκε από την

Ημερίδα με θέμα "Διδακτικές διαδρομές στην περιοχή των μαθηματικών" θα διεξαχθεί στην Καλαμάτα, το Σάββατο 2 Απριλίου από τις 5 το απόγευμα μέχρι τις 8 το βράδυ στο 1ο Γυμνάσιο Καλαμάτας  (Φαρών και Βασιλέως Γεωργίου). Οργανώνεται από τον Σχολικό Σύμβουλο Μαθηματικών Μεσσηνίας Χρ. Μηλιώνη, σε συνεργασία με την Επιστημονική Ενωση για τη Διδακτική των Μαθηματικών, το Παράρτημα Μεσσηνίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας και με την υποστήριξη του Γυμνασίου Κάμπου.
Σκοπός της ημερίδας είναι η ενημέρωση των εκπαιδευτικών για ζητήματα που αφορούν στη διδασκαλία των Μαθηματικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση και στις εξελίξεις στην περιοχή της Διδακτικής των Μαθηματικών και να δοθεί η ευκαιρία να θιγούν σοβαρά και επίκαιρα ζητήματα μαθηματικής παιδείας και εκπαίδευσης.
Στο πρόγραμμα της ημερίδας περιλαμβάνονται οι εισηγήσεις:
· «Διδακτική των Μαθηματικών: Η αναγκαιότητα μιας νέας Επιστήμης», Παναγιώτης Σπύρου, Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Αθηνών.
· «Από την Αριθμητική στην Άλγεβρα: Μία μετάβαση με ιδιαίτερες δυσκολίες», Πέτρος Βερύκιος, Διδάκτωρ Διδακτικής των Μαθηματικών, Σχολικός Σύμβουλος Μαθηματικών.
· «Διδασκαλία των Μαθηματικών και ανάπτυξη της κριτικής σκέψης: Παραδείγματα μέσα από τη διδακτική πράξη», Αθανάσιος Βλάχος, M.Ed. Διδακτικής των Μαθηματικών, καθηγητής του Πειραματικού Γυμνασίου της Ευαγγελικής Σχολής Σμύρνης.
· «Από τον Αρχιμήδη και τον Απολλώνιο στον Νεύτωνα: Ένα παράδειγμα μετάπλασης της Ιστορίας των Μαθηματικών σε διδακτική πράξη μέσα από την μελέτη των κωνικών τομών», Διονύσιος Λαμπρινίδης, M.Ed. Διδακτικής των Μαθηματικών και υποψήφιος Διδάκτωρ, καθηγητής του Βαρβακείου Πειραματικού Γυμνασίου.


NEWSLETTER