Δευτέρα, 11 Απριλίου 2011 14:13

Συναυλία και χορωδιακή συνάντηση στην Καλαμάτα

Γράφτηκε από την

•Παρασκευή 15 Απριλίου (ώρα 21.00) στη Νέα Σκηνή της Φιλαρμονικής (Υπαπαντής 25) θα δώσει ρεσιτάλ μαρίμπας, ένας διακεκριμένος σολίστ κρουστών, ο Θόδωρος Μιλκόφ, κορυφαίος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών. Την εκδήλωση οργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων των Μαθητών των Σχολών της Κοινωφελούς Επιχείρησης ΦΑΡΙΣ του Δήμου Καλαμάτας .
Το Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου, ο Θόδωρος Μιλκόφ, πάντα με οργάνωση του Συλλόγου Γονέων, θα δώσει σεμινάριο κρουστών οργάνων, σε ενδιαφερόμενους μαθητές όλων των επιπέδων, το οποίο θα πραγματοποιηθεί πρωί (10.00 – 13.30) και απόγευμα (16.00 με 19.30) στο Δημοτικό Ωδείο.
•Σάββατο του Λαζάρου, 16 Απριλίου και ώρα 20.00 στον Ιερό Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας θα πραγματοποιηθεί η  17η Χορωδιακή Συνάντηση Θρησκευτικής Μουσικής
Η θρησκευτική αυτή χορωδιακή εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ.κ. Χρυσοστόμου και συνδιοργανώνεται από το Σύλλογο «Οι Φίλοι της Μουσικής Καλαμάτας» και το Μουσικό Όμιλο Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» .
Θα πάρουν μέρος οι χορωδίες :
•Τρίφωνη Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη
•Μουσικός Όμιλος Καλαμάτας «ΟΡΦΕΥΣ» υπό τη διεύθυνση του Ιβάν Μάτζαρη
•Μικτή Χορωδία του Ωδείου Καρδίτσας «Νίκος Ευθυμιάδης» υπό τη διεύθυνση του Νίκου Ευθυμιάδη
•Μικτή Χορωδία «Ambitus» Λεοντείου Λυκείου Νέας Σμύρνης υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Βασιλικού
και σύνολο εγχόρδων του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας , το οποίο θα συνοδεύσει την Παιδική Χορωδία και τη Χορωδία του Ορφέα .
Βιολιά Α′: Σοφία Άιζενμπαχ, Γεωργία Τσολάκη
Βιολιά Β′: Ελένη Παπαδοπούλου, Γιάννης Εγγλέζος
Βιολιά Γ′:      Ηλέκτρα Βεζύρογλου,  Θοδωρής Σαμαράς
Τσέλα:     Δημήτρης Λάμπος,   Σαμίρα Άιζενμπαχ  (φιλική συμμετοχή)
Τσέμπαλο – Όργανο:     Λουκάς Γεώργας
Διδασκαλία Συνόλου Εγχόρδων:  Ηλέκτρα Βεζύρογλου

Η εκδήλωση αυτή γίνεται κάθε χρόνο το Σάββατο του Λαζάρου στα πλαίσια των θρησκευτικών εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται στην πόλη μας για τις άγιες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και του Πάσχα.

Από τη "Φάρις"