Παρασκευή, 24 Ιουλίου 2015 09:02

Δωρεάν συναυλία του Ρος Ντέιλι στην Καλαμάτα

Δωρεάν συναυλία του Ρος Ντέιλι στην Καλαμάτα

Πλούσιο είναι το φετινό πολιτιστικό καλοκαίρι στην Καλαμάτα και έτσι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, έχουν τη δυνατότητα τα βράδια να περάσουν όμορφες στιγμές σε όλα τα σημεία της Μεσσηνίας.

Στη χθεσινή συνέντευξη τύπου που δόθηκε στο Δημαρχείο Καλαμάτας αναφέρθηκαν οι εκδηλώσεις που θα γίνουν αυτές τις μέρες, από τον πρόεδρο της "Φάρις" Θανάση Ηλιόπουλο.

Αρχικά σήμερα το βράδυ θα δοθεί δωρεάν συναυλία του Ρος Ντέιλι και του "Λαβύρινθου" στις 9.30 μ.μ. στο Κάστρο. Η διοργάνωση είναι του Συλλόγου Αποφοίτων Μουσικού Σχολείου Καλαμάτας "Μαρία Κάλλας" και της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας. Κοντά στο μεγάλο μουσικό θα παίξουν οι: Ταξιάρχης Γεωργούλης, Σοφία Ευκλείδου, Κέλλυ Θωμά, Βαγγέλης Καρίπης. Στη συνέντευξη μίλησαν χθες ο Γιώργος Ηλιόπουλος από το Σύλλογο Αποφοίτων και η περιφερειακή σύμβουλος Αντωνία Μπούζα.

Το λόγο πήρε η σκηνοθέτρια Τζίνα Πετροπούλου η οποία μίλησε εκ μέρους του Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου, το οποίο έγινε με επιτυχία τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο. Οι εκδηλώσεις «Εικόνες του κόσμου με θέα το Μεσσηνιακό», ένα Φεστιβάλ Μουσικών Ντοκιμαντέρ, θα γίνουν την Κυριακή και τη Δευτέρα στην οδό Ναυαρίνου και Αύρας στις 9 μ.μ. και την Τρίτη στις Αποθήκες του Λιμενικού Ταμείου στις 9 μ.μ. Σε συνεργασία με το Φεστιβάλ του Τορίνο "Seeyousound music film festival" θα προβληθούν μικρού μήκους ντοκιμαντέρ. Οι προβολές θα ξεκινούν στις 9 μ.μ. ή πιο συγκεκριμένα με το που θα σκοτεινιάσει. Μετά την προβολή θα ακολουθεί ζωντανό μουσικό πρόγραμμα και beach party. Την Κυριακή θα παίξει το συγκρότημα «Ηχος του Νότου» και τη Δευτέρα οι «Red House». Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό. Στη συνέντευξη βρέθηκε ακόμα ο Lukas Maurer από το Φεστιβάλ του Τορίνο.

Επόμενη βραδιά είναι η συναυλία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Καλαμάτας «Ο φωνόγραφος ενθυμείται…» με έργα από ελληνικές οπερέτες και μιούζικαλ την Κυριακή στο Κάστρο Καλαμάτας στις 9.30 μ.μ.. Τα έσοδα που θα μαζευτούν σε κουμπαρά θα πάνε στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος. Για τη συναυλία μίλησαν ο μαέστρος Κώστας Νικολέας, η Αναστασία Μπελογιάννη από τη Φιλαρμονική και η Αλεξάνδρα Κανελλοπούλου από την Τοπική Ομάδα Στήριξης των SOS.

Απόψε επίσης στη Σπερχογεία θα γίνει η 3η Γιορτή Ρυζιού από το Σύλλογο Γυναικών Σπερχογείας στις 9 μ.μ. στο Δημοτικό Σχολείο. Πάνω από 20 γυναίκες - μέλη του Συλλόγου θα έχουν ετοιμάσει γεμιστά, ριζόπιτες, ριζοκεφτέδες, ντολμαδάκια και διάφορες σαλάτες ρυζιού. Μουσική θα παίξει το σχήμα "Εκτός απροόπτου" και θα χορέψει το Χορευτικό Τμήμα του Συλλόγου Γυναικών Σπερχογείας. Για το θέμα μίλησε χθες η Εφη Γεωργανά πρόεδρος του Συλλόγου.

Στη συνέντευξη μίλησαν ακόμα η Μεσσήνια χορογράφος Λίντα Καπετανέα για το "W Memorabilia (Phaedra’s Laboratory)" το οποίο ανεβαίνει σήμερα και η υπεύθυνη του χορευτικού εργαστηρίου "360ο" Μαριέλλα Νέστορα. Η κ. Νέστορα ανέλυσε το ύφος που είχε η παρουσίαση του εργαστηρίου, στην οποία συμμετείχε και το πολυπληθές κοινό.

Γ.Σαρ.