Τρίτη, 11 Αυγούστου 2015 21:44

Ο “Λεύκιππος” στη Ρουμανία

Ο “Λεύκιππος” στη Ρουμανία

 

Στις εκδηλώσεις της ελληνικής κοινότητας της παραδουνάβιας πόλης Γαλάτσι της Ρουμανίας έλαβε μέρος στις 2 Αυγούστου ο Χορευτικός Ομιλος ''Λεύκιππος'' με προσκύνημα και θεία λειτουργία στην ελληνική γλώσσα στο ναό της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος.

 

Με την ευλογία του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου και του μητροπολίτη Κασιανού του Κάτω Δούναβη, χοροστατούντων του π. Βασίλειου Βεργινάδη και του αιδεσιμολογιώτατου πρωτοπρεσβύτερου π. Εουτζέν Μπουρουϊάνα και χορωδίας ψαλτών, οι Ελληνες της κοινότητας και οι Ρουμάνοι πιστοί, σε ατμόσφαιρα μυσταγωγίας έζησαν στιγμές κατάνυξης.

Το άκουσμα του ''Θεοτόκε Παρθένε'' στην αρτοκλασία, προκάλεσε συγκίνηση στους Ελληνες, καθ' ότι αυτό δεν συνηθίζεται στην Ορθόδοξη Ρουμανική εκκλησία, όπως κάνει γνωστό με ανακοίνωσή του ο "Λεύκιππος".

Οι Μεσσήνιοι επισκέπτες πήγαν στο κοιμητήριο ''Αιωνιότητα'' όπου έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνου στο μνημείο των Ελλήνων φαντάρων που έπεσαν με τους συμμάχους της Αντάντ. 

Η αποστολή με τη γιορτή του αποχαιρετισμού στο θέατρο της πόλης, όπου οι χορευτές του ''Λευκιππου'' και η ομάδα της κοινότητας πρόσφεραν αξέχαστες ώρες σε ένα κοινό που χειροκροτούσε ακατάπαυστα, τις φιγούρες των παιδιών.