Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 15:05

“Κυπαρισσία με αφορμή την ιστορία” της Τζίμας Ιμιρζιάδη

“Κυπαρισσία με αφορμή την ιστορία” της Τζίμας Ιμιρζιάδη

«Κυπαρισσία με αφορμή την ιστορία» τιτλοφορείται το βιβλίο της Τζίμας Ιμιρζιάδη που θα παρουσιαστεί σήμερα στις 8.30 το βράδυ στο Λαογραφικό Μουσείο "Κωστής Παλαμάς" στην Κυπαρισσία.

Πρόκειται για το 3ο βιβλίο τής μη κερδοσκοπικής εταιρείας «Πρόγραμμα για την Προστασία και Ανάδειξη της Παλιάς Πόλης της Κυπαρισσίας» και πρώτο της Τζίμας Ιμιρζιάδη, προέδρου της εταιρείας, το οποίο είναι ένα λεύκωμα για την Κυπαρισσία 210 σελίδων στα Ελληνικά και στα Αγγλικά μαζί. Χωρισμένο σε 24 ενότητες, περιλαμβάνει από την ιστορία τις Κυπαρισσίας μέχρι τα αγριολούλουδα και τις συνταγές της, με πλήθος φωτογραφιών και πληροφορίες από κάθε πτυχή της ιστορίας, της κοινωνικής και της πνευματικής ζωής της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο χρόνος προετοιμασίας του βιβλίου έφθασε τα 6 χρόνια, καθώς το υλικό που διαχειρίστηκε η δημιουργός του ήταν τεράστιο.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας και το βιβλίο θα παρουσιάσουν ο Σταύρος Μπένος, πρόεδρος του Σωματείου "Διάζωμα" και ο Στάθης Παρασκευόπουλος, συγγραφέας, ερευνητής και πρόεδρος του Συνδέσμου Ιστορικών Συγγραφέων

Κ.Μπ.