Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2015 23:12

Ζεστό χειροκρότημα για φιλαρμονική και χορό στα Φιλιατρά

Ζεστό χειροκρότημα για φιλαρμονική και χορό στα Φιλιατρά

Θερμά χειροκροτήθηκαν από το κοινό η Φιλαρμονική και τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών, στην εκδήλωση που έγινε το βράδυ της Δευτέρας στην κεντρική πλατεία Φιλιατρών - ως επιβράβευση της πολύ σημαντικής δουλειάς που γίνεται στο σύλλογο, που αφήνει το δικό του στίγμα πολιτισμού στην περιοχή. 

 

Η φιλαρμονική έπαιξε συνθέσεις των Χατζιδάκι, Ρεμπούτσικα, Ενιο Μορικόνε, Αντέλ, αλλά και μουσική από τον διεθνή κινηματογράφο.

Επίσης εμφανίστηκαν 4 από τα χορευτικά τμήματα των Φιλοπροόδων που χόρεψαν χορούς από Σέρρες, Θράκη και Ανατολικό Αιγαίο. Το μεγάλο χορευτικό έκλεισε την εμφάνισή του με έναν ερωτικό χορό της Ρουμανίας, καθώς πρόσφατα είχε συμμετάσχει σε φεστιβάλ που έγινε εκεί. 

Η εκδήλωση ήταν συνδιοργάνωση του Συλλόγου Φιλοπροόδων με το Δήμο Τριφυλίας και την Κοινωφελή του Επιχείρηση, και την παρακολούθησαν  ο δήμαρχος Παναγιώτης Κατσίβελα, ο πρέοδρος του ΔΣ Γιάννης Καλκαβούρας, οι αντιδήμαρχοι Βασίλης Παπαθεοδοσίου, Γιάννης Αδρακτάς, Σπύρος Χρονόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Κώστας Κόλλιας, ο καθηγητής Μουσικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Θανάσης Ζέρβας και ο πρώην μπασκεμπολίστας Αργύρης Καμπούρης, στον οποίο μάλιστα αφιερώθηκε η εκδήλωση: όχι μόνο γιατί είναι ένας μεγάλος αθλητής, αλλά γιατί αντιπροσωπεύει την περηφάνια του Ελληνα που προσπάθησε σε δύσκολες συνθήκες (1987) και κατάφερε να πετύχει ένα θαύμα.

Οπως σημειώνει και η πρόεδρος του Συλλόγου Βιβή Παντελάκη: «Στο σύλλογο προσπαθούμε να κρατήσουμε ζωντανό τον πολιτισμό στα Φιλιατρά, και μέσα από τις γνώσεις και τις εμπειρίες που προσφέρουμε να δημιουργήσουμε πολίτες που θα ξεχωρίσουν και θα προάγουν τα πράγματα στον πολιτισμό και στα κοινά. Οπως ο Θανάσης Ζέρβας που ξεκίνησε τα πρώτα του μαθήματα σ' εμάς και τώρα ταξιδεύει τις δικές του μουσικές δημιουργίες και τον ελληνικό πολιτισμό σε ολόκληρο τον κόσμο. Αυτός είναι ο στόχος του συλλόγου - και όχι απλά η συμμετοχή και η λαμπρότητα κάποιων εκδηλώσεων».

Κ.Μπ.