Τετάρτη, 19 Αυγούστου 2015 08:01

Να θυμηθώ... 19 Αυγούστου 2015

Να θυμηθώ... 19 Αυγούστου 2015

Η πολιτιστική ατζέντα της ημέρας

- «Αχαρνής» σε σκηνοθεσία Γ. Κακλέα σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη στην Καλαμάτα, στο Κάστρο στις 9 μ.μ.
- «Πριν το χάραμα», το νέο έργο των Θανάση Παπαθανασίου και Μιχάλη Ρέππα για το λαϊκό τραγούδι, σήμερα στο "Τρενοτεχνείον" στην Κυπαρισσία στις 9.30 μ.μ.
- Μουσική γιορτή με τη Χορωδία του Πολιτιστικού Συλλόγου Κορυφασίου σήμερα στις 7.30 μ.μ. στο προαύλιο του ναού Αγ. Χαραλάμπους στο Κορυφάσιο.
- Μουσική βραδιά (έντεχνο και ρεμπέτικο) με την ορχήστρα του Παναγιώτη Σταθέα και είσοδο ελεύθερη σήμερα στις 9.15 μ.μ. στο Ανοιχτό Θέατρο Διαβολιτσίου "Σταθία Κωνσταντακοπούλου".
- Ροκ βραδιά από τον Εμπορικό Σύλλογο Φιλιατρών σήμερα στα Φιλιατρά στην Κεντρική Πλατεία στις 10 μ.μ.
- Θεατρική παράσταση "Ο μάγος του Οζ" του Γ. Χριστόπουλου απόψε στην Κυπαρισσία στο Λιμενοβραχίονα στις 9 μ.μ.
- Θεατρική παράσταση "Δίκην Ορέστειας" στο αμφιθέατρο Πολιτιστικού Κέντρου Στούπας αύριο Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21 Αυγούστου στις 9 μ.μ.
- Καραγκιόζης αύριο στην Κυπαρισσία στο Λιμενοβραχίονα στις 9 μ.μ. 
- Προβολή αύριο από τη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο "Καφέ σινέ" στις 9.30 μ.μ. με το φιλμ "Χτες, σήμερα, αύριο".
- Διεθνές Θερινό Φεστιβάλ Μουσικής στον Πύργο της Μάνης στο "Mani - Sonnenlink" στις 9 μ.μ. Την Παρασκευή ρεσιτάλ για πιάνο και βιολί με έργα D. Scarlatti, M. Ravel, S. Prokofieff, F. Schubert, J. Brahms, με τους Aris Alexander, Blettenberg (πιάνο) και Ursula Kortschank (βιολί).
- Εκδήλωση "Βόλτα στα αστέρια" στο σχολείο του χωριού στο Μαυρομάτι την Παρασκευή στις 9.30 μ.μ. με τον Ιωάννη Οικονομόπουλου και τον Ανδρέα Ρεϊτζόπουλο.
- «Απολογία Σωκράτη» του Πλάτωνα στο Θέατρο της Αρχαίας Μεσσήνης το Σάββατο στις 9 μ.μ. στην αρχαία Ελληνική γλώσσα με Ελληνικούς και Αγγλικούς υπέρτιτλους σε σκηνοθεσία Δήμου Αβδελιώδη. Από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με την υποστήριξη του Σωματείου «Διάζωμα».  

ΕΚΘΕΣΕΙΣ
- “Matera la terra dei sassi” Φωτογραφική έκθεση της Μεσσήνιας Τζένης Λυκουρέζου στο αίθριο του Δημαρχείου Μεσσήνης από το Δήμο Μεσσήνης και την Agenzia Consolare Onoraria d’ Italia Kalamata από το Σάββατο ως και τη Δευτέρα 31 Αυγούστου.
- Εκθεση της Ελένης Λύρα "Οι αμνοί των αγγέλων" στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Τεχνών Κορώνης στο Μανιατάκειον Ιδρυμα. Εως τη Δευτέρα, επισκέψιμη καθημερινά 8 μ.μ. - 11 μ.μ.
- Eκθεση των Μαρίας Καραβασίλη - Γιώργου Γαϊτάνου "Οργανικές αντιπαραθέσεις ύλης.... αναπαράστασης" στην Κορώνη στο Αρχοντικό Ταρσούλη ως και αύριο.
- Εκθεση ζωγραφικής της Mia Martin στην Πύλο στον αύλειο χώρο του Τσικλητηρίου ως και αύριο, 11 π.μ. - 1 μ.μ.
- Εκθεση φωτογραφίας “Τα μνημεία και το φυσικό τοπίο της ευρύτερης περιοχής της Μεθώνης: Δύο στέρεες βάσεις για ήπια και βιώσιμη ανάπτυξη», ως την Πέμπτη στο Πολιτιστικό Κέντρο από τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Φίλοι Κάστρου Μεθώνης», 8 - 11 μ.μ.
- 2ο Ανοιχτό Εργαστήρι Γλυπτικής στο λιμάνι της Καλαμάτας, από το Καλλιτεχνικό Στέκι και το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο έως και αύριο.
- Αντιπροσωπευτικό δείγμα των εικαστικών δρώμενων της δεκαετίας του ΄80 στην ελληνική σκηνή, έως τις 28 Αυγούστου στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας «Α. Τάσσος» (Παπάζογλου 5, Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, Δευτέρα - Παρασκευή, 10 - 1 μ.μ.).
- Εκθεση κεραμικής «Επιρροές» στο Οχυρό Τρουπάκη - Μούρτζινου στην Παλιά Καρδαμύλη, έως τις 31 Αυγούστου, επισκέψιμη 8 π.μ. με 7.30 μ.μ. καθημερινά.
- Εικαστική έκθεση στο Μανιατάκειο Ιδρυμα στην Κορώνη ως τις 21 Σεπτέμβρη.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΣ
- Cine Center Καλαμάτας: «Fantastic four», περιπέτεια, 100’, έως και σήμερα Τετάρτη στις 9.30 μ.μ. Στην οδό Καλλιπατείρας 16, 27210 85995, cinecenterkal@yahoo.gr, http://cinecenterkal.blogspot.gr.
- "Cinema στον αέρα" στην Παραλία Μπούκας από την Ομάδα "Ρέκτης" σήμερα Τετάρτη στις 9.30 μ.μ. "Επικίνδυνες μαγειρικές" του Β. Τσελεμέγκου.
- Προβολές "Βρέχει κεφτέδες 2" από την κινηματογραφική λέσχη "Πυρσός" στα Φιλιατρά, στο αίθριο του Δημαρχείου στις 9.45 μ.μ. ως και αύριο.

ΛΑΚΩΝΙΑ
- Συναυλία των Ελένης Βιτάλη και Γλυκερίας απόψε με ενιαίο εισιτήριο 10 ευρώ στις 9.30 μ.μ. στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο στη Σπάρτη.

ΑΡΚΑΔΙΑ
- "Τραγούδια που αγαπάμε" σήμερα στην Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης στις 9 μ.μ. από τη Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης.
- Ελκυστικοί ήχοι “παντός καιρού” κάτω από το φως των αστεριών με την Φανή Μαλιαρίτση, τον Στάθη Αναγνώστου και τον Τάκη Σπυρόπουλο αύριο στην Κεντρική Πλατεία Καρύταινας στις 9 μ.μ.