Κυριακή, 30 Αυγούστου 2015 09:13

Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων απόψε στη Μεσσήνη

Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων απόψε στη Μεσσήνη

 

Γευσιγνωσία τοπικών προϊόντων θα πραγματοποιηθεί απόψε στις 7 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Μεσσήνης. 

 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δήμου Μεσσήνης: Στην κεντρική  πλατεία Μεσσήνης την Κυριακή 30 Αυγούστου 2015 και  ώρα 19.00 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση γευσιγνωσίας τοπικών παραδοσιακών προϊόντων. Η εκδήλωση  πραγματοποιείται  στο πλαίσιο διοργάνωσης  του MythandCultureMeetingPoints: Messene και του Διεθνούς Συμποσίου «Δημοκρατία –Ελληνισμός – Βιώσιμη Ανάπτυξη».

Σκοπός είναι οι επισκέπτες να γνωρίσουν και να γευτούν υψηλής διατροφικής ποιότητας και αξίας προϊόντα της περιοχής μας. Στόχος  της παραπάνω εκδήλωσης είναι η προβολή και η προώθηση των  παραδοσιακών προϊόντων του τόπου μας.

Στην εκδήλωση γευσιγνωσίας θα λάβει μέρος η Λέσχη Αρχιμαγείρων  Ελλάδας, οι οποίοι με τις γνώσεις τους και την αγάπη τους στοχεύουν να καθιερώσουν την ελληνική γαστρονομία και να συμβάλλουν στην ανάδειξη και  προώθηση των προϊόντων και πρώτων υλών της χώρα μας. Το τοπικό γραφείο της λέσχης του νόμου μας θα δείξει νέους τρόπους παρουσίασης και σερβιρίσματος των τοπικών εδεσμάτων του τόπου μας.

 

Στην έκθεση θα συμμετάσχουν τοπικοί επιχειρηματίες και τυποποιητές από την πόλη της Μεσσήνης και την ευρύτερη περιοχή του Δήμου για να μπορεί ο κόσμος να γευτεί ιδιαίτερες τοπικές γεύσεις. Ειδικότερα θα παρουσιασθούν τοπικά τυριά όπως η  Σφέλα Μεσσηνίας,  το γνωστό για την ποιότητα του Μεσσηνιακό λάδι ο πράσινος χρυσός της  χώρας μας, τα υψηλής διατροφικής αξίας σύκα, το μέλι ένα από τα πολυτιμότερα, θρεπτικά και υγιεινότερα τρόφιμα.  Το παραδοσιακό παστό από χοιρινό κρέας, τα τοπικά λαλάγγια, μαρμέλαδες και γλυκά του κουταλιού, παραδοσιακά ζυμαρικά της περιοχής και χωριάτικο ψωμί, δίπλες, παστέλι, τοπικούς  οίνους  ανώτερης  ποιότητας από αμπελώνες της περιοχής μας,  ούζο με  ιδιαίτερη γεύση και άρωμα καθώς και τσίπουρο της περιοχής μας, το περίφημο βιολογικό άθερμο πετιμέζι παραδοσιακό προϊόν του τόπου μας και άλλα πολλά.