Δευτέρα, 06 Ιουνίου 2011 12:50

Ενα αφιέρωμα από τα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδος στη Σοφία Φίλντιση

Γράφτηκε από την

Με ένα μικρό αφιέρωμα γνώρισαν τα Παιδιά του Κέντρου Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας Καλαμάτας των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος τη Σοφία Φίλντιση –το δικό μας άνθρωπο- μέσα από την προβολή ενός επεισοδίου του καπετάν Σβούρα που βασίστηκε στο βιβλίο της «τα Σημαντικά του καπετάν Σβούρα» και έγινε τηλεοπτική σειρά στην προσεισμική Καλαμάτα, με τη σκηνοθετική πινελιά της  Κλεώνης Φλέσσα.
Τα παιδιά  στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργικής απασχόλησης,  γνώρισαν  την «ιστορία ενός ανθρώπου που όλοι περιφρονούσαν και τον θεωρούσαν κατώτερο. Αυτός ο άνθρωπος όμως πάλεψε και κουράστηκε, για να καταφέρει κάτι καλύτερο στη ζωή του. Για να σταματήσουν να τον αποκαλούν «τάπα», «κοντοστούπη» και «κοντορεβιθούλη». Κι έτσι όλα άλλαξαν γιατί κατάφερε να αποκτήσει ένα αξίωμα, κατάφερε να γίνει ο καπετάν Σβούρας!» (Σημαντικά Σ.Φ.)
Η Τοπική Ομάδας Στήριξης εκφράζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στο γυϊό της  Δημήτρη Φίλντιση και τον Χρήστο Συκά για την εξασφάλιση του D.V.D. που βοήθησε σε αυτό το ταξίδι στο παρελθόν για να γνωρίσουν τα παιδιά του Κέντρου τον καπετάν Σβούρα της Σοφίας …ή την ίδια την Σοφία -  όπως έλεγε και η ίδια.
H  Τοπική Ομάδα Στήριξης των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδος υποκλίνεται στη μνήμη της.


Από την Τοπική Ομάδα Στήριξης