Πέμπτη, 05 Νοεμβρίου 2015 21:45

Οι καλύτερες στιγμές του διεθνούς Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας (βίντεο)

Ο Διαγωνισμός και το Φεστιβάλ που διοργάνωσαν ο Δήμος Καλαμάτας και ο πολιτιστικός οργανισμός "Interkultur", συγκέντρωσε στην πόλη περίπου 1.500 χορωδούς, μέλη 38 χορωδιών από 13 χώρες, σε ένα πανηγύρι της χορωδιακής μουσικής. 

Η παρέλαση των χορωδιών το απόγευμα της Τετάρτης 14 Οκτωβρίου και η τελετή έναρξης το ίδιο βράδυ στην Τέντα, όπου 2.000 άτομα τραγούδησαν «Στο περιγιάλι το κρυφό», το διαγωνιστικό τμήμα στις αίθουσες του Μεγάρου Χορού και της Κεντρικής Σκηνής του Δημοτικού Περιφερειακού Θεάτρου, οι συναυλίες φιλίας και τα κονσέρτα γκαλά, ο διαγωνισμός θρησκευτικής μουσικής στο Ναό των Παμμεγίστων Ταξιαρχών και η τελετή λήξης στην Τέντα το Σάββατο 17 Οκτωβρίου, χάρισαν υπέροχες στιγμές σε όσους μετείχαν και σε όσους παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Τα καλύτερα στιγμιότυπα του 1ου Διεθνούς Διαγωνισμού και Φεστιβάλ Χορωδιών Καλαμάτας μπορεί να δει κανείς στο βίντεο του youtube

Η χορωδιακή μουσική έφερε κοντά ανθρώπους από την Ελλάδα και πολλές ευρωπαϊκές χώρες, αλλά και από τόπους μακρινούς, όπως η Κίνα, η Ρωσία και η Βραζιλία. Επιπλέον, οι εκδηλώσεις πρόβαλαν τον ελληνικό πολιτισμό και την Καλαμάτα, ενώ έδωσαν αφορμή στις χορωδίες να γίνουν ακόμη καλύτερες. Σε πολλούς παρείχαν το έναυσμα να ασχοληθούν με το χορωδιακό τραγούδι.

Ηδη η Καλαμάτα προετοιμάζεται για το 2ο Διεθνή Διαγωνισμό και Φεστιβάλ Χορωδιών, τον Οκτώβριο του 2017.