Τετάρτη, 09 Δεκεμβρίου 2015 08:16

Μπένος και Ελευθερίου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον πολιτισμό (φωτογραφίες)

Γράφτηκε από την
Μπένος και Ελευθερίου τιμήθηκαν για την προσφορά τους στον πολιτισμό (φωτογραφίες)

Τον πρόεδρο του Σωματείου "Διάζωμα" Σταύρο Μπένο τίμησε τη Δευτέρα το απόγευμα η αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Επίλογος» στην αίθουσα "Δημήτρης Μητρόπουλος" του Μεγάρου Μουσικής, κατά τη διάρκεια της παρουσίασης της ετήσιας πολιτιστικής έκδοσης «Επίλογος» που συμπληρώνει φέτος 24 χρόνια.

Η βράβευση έγινε για τη σημαντική προσφορά του στο χώρο του πολιτισμού και ιδιαίτερα για το πλούσιο έργο του στη διάσωση και την ανάδειξη της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Ο «Επίλογος» τίμησε και τον πολυβραβευμένο λογοτέχνη Μάνο Ελευθερίου για το σύνολο της προσφοράς του στα Ελληνικά γράμματα.

Τη βραδιά προλόγισαν ο συγγραφέας και σύμβουλος της έκδοσης Κώστας Γεωργουσόπουλος, ο διευθυντής της έκδοσης Τάκης Βλαστός και ο αρχισυντάκτης της, δημοσιογράφος Γιάννης Ν. Μπασκόζος. Για το έργο των τιμώμενων μίλησε ο συνθέτης, καλλιτεχνικός διευθυντής του ΜΜΑ Γιώργος Κουρουπός και ο κριτικός και ιστορικός μουσικής Γιώργος Μονεμβασίτης, ενώ τις τιμές απένειμαν ο πρόεδρος του ΜΜΑ Ιωάννης Μάνος και η καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας Βίκυ Μαραγκοπούλου. Την εκδήλωση παρουσίασε ο ηθοποιός Γρηγόρης Βαλτινός.

Το μουσικό μέρος της εκδήλωσης περιλάμβανε τραγούδια σε στίχους του Μάνου Ελευθερίου, μελοποιημένα από τον Μίκη Θεοδωράκη, τον Γιάννη Μαρκόπουλο και τον Σταύρο Κουγιουμτζή. Την επιμέλεια και την παρουσίαση του μουσικού προγράμματος είχε αναλάβει ο συνθέτης και ερμηνευτής Πασχάλης Τόνιος, στο πιάνο ήταν ο Γιώργος Παγιάτης.

Ο φετινός τόμος «Επίλογος 2015» καταγράφει όλα όσα έγιναν στη διάρκεια του χρόνου σε όλους τους τομείς του πολιτισμού. Τις φωτογραφίες από τη βραδιά τράβηξε ο Φώτης Κουτρουμπής εθελοντής του "Διαζώματος".

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER