Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 14:23

Εκδρομή κατοίκων του Παρορείου σε Μοναστήρια της Κορινθίας

Την 5η κατά σειρά  προσκυνηματική και πολιτιστική εκδρομή  πραγματοποίησαν οι κάτοικοι του Παρορείου στις 18 Ιουνίου 2011 σε Μοναστήρια του Ν. Κορινθίας, με επικεφαλής τον νέο εφημέριο της ενορίας Παρορείου π. Θεολόγο, και τον πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας κ. Σταύρο Περγαντή.
Το πρώτο Μοναστήρι που επισκεφθήκαμε ήταν το Ιερό Ησυχαστήριο Αναλήψεως του Χριστού και Οσίου Γερασίμου πέρας χώρας Λουτρακίου. Εκεί τελέστηκε με κατάνυξη η ακολουθία της αρτοκλασίας . Στη συνέχεια η αδελφότητα  μας ξενάγησε στους χώρους της Μονής και μας κέρασε καφέ και γλυκό στο αρχονταρίκι. 
Μετά πήγαμε στην Ιερά Μονή της Αναστάσεως του Χριστού, όπου μας υποδέχτηκε ο ηγούμενος και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου π. Αγάπιος, και μας μίλησε για την Ιστορία του Μοναστηριού.
Επειτα μεταβήκαμε στο Μοναστήρι του Οσίου Παταπίου όπου εκεί τελέστηκε Θεία παράκληση υπέρ υγείας όλων των αδελφών μας Χριστιανών. Στη συνέχεια πήγαμε στο Λουτράκι για φαγητό και ξεκούραση.
Τέλος πήραμε το δρόμο της επιστροφής ικανοποιημένοι και ευχαριστημένοι που όλα πήγαν καλά ,και ευχηθήκαμε να συνεχίσουμε και στο μέλλον να πραγματοποιούμε τέτοιες εκδρομές.

Από την Τοπική Κοινότητα