Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2011 14:33

Πολιτιστικές εκδηλώσεις τον Ιούλιο στο Ξηροκάμπι Λακωνίας

Γράφτηκε από την

Οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις του 2011, για 6η  χρονιά στηρίζονται στην εθελοντική προσπάθεια και συμμετοχή  των μελών και φίλων και στην δική σας οικονομική ενίσχυση.
Έχοντας συμπαραστάτισσες τις Μούσες κάνουμε μια προσπάθεια να διώξουμε, έστω και για λίγο,  τις Άρπυιες που καταδιώκουν την ομορφιά του τόπου μας και της ψυχής μας.
Με την δικαιολογία της οικονομικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας, κάποιοι επιχειρούν να πείσουν την κοινωνία ότι η τέχνη είναι μια άχρηστη πολυτέλεια και οι δημιουργοί της περιττοί.   
Μεγαλύτερος κίνδυνος, όμως, από την οικονομική κατάρρευση, είναι η πνευματική.
Ο τελικός λόγος ανήκει σε εσάς,  που κάνατε το Φεστιβάλ μας θεσμό.      Σε σας που μας στηρίζετε με την παρουσία σας και βοηθάτε ουσιαστικά στην ενδυνάμωση της πεποίθησης μας, ότι η τέχνη είναι ζωντανή και αφορά όλο και περισσότερους θεατές.
Ενα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους καλλιτέχνες που στηρίζουν αυτή την γιορτή .

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΞΗΡΟΚΑΜΠΙΟΥ ΛΑΚΩΝΙΑΣ

25 Ιουλίου Δευτέρα :ώρα 21.30 :
Παραδοσιακή και λαϊκή μουσική με φίλους και ντόπιους μουσικούς . Συμμετέχει το Χορευτικό του Πολιτιστικού Συλλόγου Ξηροκαμπίου, με χορούς της Πελοποννήσου και της Μικράς Ασίας.        
Aμφιθέατρο Ξηροκαμπίου Είσοδος-οικονομική ενίσχυση 5€

25-26 Ιουλίου : Δευτέρα και Τρίτη ώρα 19.00                              
Σεμινάρια φωτογραφίας στο χώρο του Πολιτιστικού συλλόγου

26 Ιουλίου  Τρίτη ώρα 21.00: Θερινό σινεμά  όπως γινόταν παλιά στο Ξηροκάμπι από τον κινηματογραφιστή του χωριού μας Σολωμό Γεώργιο, στην αυλή του Πολιτιστικού συλλόγου.                                  
Είσοδος δωρεάν

27 Ιουλίου Τετάρτη ώρα 21.30 :  Δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες ενώνουν τις φωνές τους κι επισκέπτονται το αμφιθέατρο Ξηροκαμπίου. Ο Θάνος Μικρούτσικος και ο Χρήστος Θηβαίος, υπό μνημονίου και ακραίας οικονομικής συγκυρίας που ήρθαν να προστεθούν στην ήδη συννεφιασμένη βάρβαρη καθημερινότητα. Δυο μουσικοί διαφορετικών γενεών συναντιούνται ξανά μετά την πρώτη τους κοινή εμφάνιση το 2002. Πιο ώριμοι, με περισσότερες επιτυχίες και τραγούδια,  αισθάνονται ότι έχουν ακόμα πολλά να πούνε στο κοινό που τους αγαπάει και τους αγκαλιάζει σε κάθε τους εμφάνιση.  
Δυο μεγάλοι περφόρμερ, ο καθένας τους μοναδικός και υπέροχος.
Ο Θάνος Μικρούτσικος κουβαλώντας ως προέκταση πια του χεριού του το πιάνο του και τους εκπληκτικούς αυτοσχεδιασμούς του συνομιλεί με τον μεγαλύτερο παραμυθά της ελληνικής μουσικής σκηνής, τον τραγουδοποιό Χρήστο Θηβαίο. Κι οι δυο μαζί στήνουν μια παράσταση που συγκινεί, μαγεύει και ταξιδεύει το κοινό.                                                                               Ίσως γιατί όλοι μαζί ζούμε κι αναζητούμε το καταφύγιο της ποίησης σε μια ζωντανή μουσική παράσταση που απαιτεί τη συμμετοχή του κοινού                                                                                                                      Για το πρόγραμμα έχουν επιλεγεί τραγούδια που η αγάπη του κόσμου έχει καταστήσει διαχρονικά, επιτυχίες του Χρήστου Θηβαίου αλλά και κομμάτια του Θάνου Μικρούτσικου που έχουν να ακουστούν καιρό,  όπως και δουλειές άλλων συνθετών και τραγουδοποιών που ο Θάνος και ο Χρήστος εκτιμούν ιδιαίτερα και φυσικά από την παράσταση δεν θα μπορούσαν να λείψουν αποσπάσματα από το Σταυρό του Νότου, τη δουλειά του Θάνου Μικρούτσικου πάνω στον Νίκο Καββαδία όχι μόνο για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του ποιητή αλλά γιατί δεν θα μπορούσε να είναι αλλιώς.                                                                                      
Είσοδος-οικονομική ενίσχυση 15€


NEWSLETTER