Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 00:29

Αντώνης Ρέμος: "Εχω πολλούς φίλους από τη Μάνη μέχρι την Πύλο"

 

«Εχω πολλούς φίλους από τη Μάνη μέχρι την Πύλο και είναι μεγάλη χαρά που θα βρεθώ στην Καλαμάτα», λέει ο Αντώνης Ρέμος μιλώντας στην "Ε" με την ευκαιρία της σημερινής  του (Δευτέρα 4 Ιουλίου 2011) συναυλίας στο Εθνικό Στάδιο Καλαμάτας, στις 9.30 μ.μ.

Ο γνωστός τραγουδιστής, σε ένα πρόγραμμα που θα διαρκέσει πάνω από 3 ώρες, θα παρουσιάσει τις επιτυχίες του καινούργιου του δίσκου "Είναι στιγμές" αλλά και τραγούδια από την 20χρονη παρουσία του στη δισκογραφία. Με την ευκαιρία, μας μίλησε για την κρίση που περνάει ο χώρος της διασκέδασης, αλλά και για τα κατά καιρούς δημοσιεύματα που αφορούν την προσωπική του ζωή.

 

 

- Ξεκινάτε την καλοκαιρινή σας περιοδεία από την Καλαμάτα και με έναν καινούργιο δίσκο που πάει εξαιρετικά καλά.

«Ναι, γιατί με τους άμεσους συνεργάτες μου και την εταιρεία μου, προσπαθούμε κάθε φορά που κάνουμε έναν καινούργιο δίσκο να δώσουμε καινούργια πράγματα, νέα ακούσματα στον κόσμο, που βγαίνουν μέσα από την ψυχή μας και από τη δική μας αλήθεια. Αυτή η δική μας αλήθεια λοιπόν έπεισε τον κόσμο ότι τα τραγούδια αυτά έχουν λόγο ύπαρξης, έχουν χώρο στις καρδιές κάποιων ανθρώπων. Ο κόσμος αγάπησε τα τραγούδια αυτά, στήριξε και στηρίζει το δίσκο και τον πήγε στην κορυφή. Το μόνο που μπορώ να πω εγώ λοιπόν, δεν είναι άλλο από ένα εκ βαθέων "ευχαριστώ" στο κοινό που με κρατάει για άλλη μια φορά ψηλά στον κόσμο της μουσικής και του ονείρου».

 

- Τι δίνει επιπλέον στο κοινό αυτός ο δίσκος;

«Ο δίσκος είναι λαϊκός, από την άποψη ότι έχει λαϊκά ερεθίσματα, και θεωρώ ότι καθετί που μπαίνει στην ψυχή του Ελληνα για μένα είναι λαϊκό. Δεν έχει να κάνει, εννοώ, μόνο με τον ήχο. Λαϊκό δεν είναι τα μπουζούκια, αλλά το πόσο διεισδύει κάτι στην ψυχή του κόσμου. Από τη στιγμή που ο κόσμος που ακούει αυτά τα τραγούδια αισθάνεται τα ίδια συναισθήματα που είχαμε κι εμείς όταν πρωτακούσαμε αυτά τα κομμάτια, τότε αυτό για μένα σημαίνει ότι ο δίσκος είναι λαϊκός. Αυτός ο δίσκος έχει κάνει μια υπέρβαση: Σε μικρό χρονικό διάστημα -από τον Μάρτιο που κυκλοφόρησε δηλαδή- έχει εκτιναχτεί! Θεωρώ ότι μπορεί να είναι και ο πιο... γρηγοροακουσμένος δίσκος, ο πιο γρήγορα πετυχημένος στην καριέρα μου. Μέσα σε ελάχιστο διάστημα έκανε τέσσερις επιτυχίες μεγάλες, όπως το "Κλειστά τα στόματα", "Οι στιγμές", "Τα δανεικά" και το "Φεγγάρια χάρτινα" που έγιναν πραγματικά λαϊκές επιτυχίες. Εχουν γίνει "σύνθημα"».

 

- Πάντως, οι επιτυχίες των προηγούμενων δίσκων σας μένουν και τραγουδιούνται πάντα.

«Αυτό σημαίνει ότι κάναμε καλά τραγούδια και γι' αυτό μόνο χαρούμενος και υπερήφανος μπορώ να είμαι».

 

- Οι φετινές συναυλίες θα έχουν μόνο... Αντώνη Ρέμο. Δεν είναι πολύ κουραστικό αυτό για εσάς;

«Μετά από 20 χρόνια καριέρας, που δεν είναι πολλά, αλλά δεν είναι και λίγα, πιστεύω ότι έχω τα τραγούδια για να κρατήσω συντροφιά για 3,5 με 4 ώρες στον κόσμο που θα έρθει να ακούσει εμένα και τους συνεργάτες μου - οι οποίοι μπορεί να μην είναι τα τόσο γνωστά ονόματα, αλλά είναι ωραίες φωνές, αξιόλογοι καλλιτέχνες».

 

- Ηταν επιλογή σας να ξεκινήσετε από την Καλαμάτα την περιοδεία;

«Ναι, γιατί αυτό το κομμάτι της Πελοποννήσου όπου βρίσκεστε το αγαπώ ιδιαίτερα, είναι από τα πιο όμορφα της Ελλάδας. Εχω και πολλούς φίλους από τη Μάνη μέχρι την Πύλο και είναι μεγάλη τιμή για μένα και χαρά, που θα βρεθώ μετά από αρκετό χρονικό διάστημα στην Καλαμάτα».

 

- Πόσο έχει επηρεαστεί ο χώρος της διασκέδασης από την άσχημη οικονομική κατάσταση που περνάμε;

«Πάρα πολύ! Για να καταλάβετε τι συμβαίνει και στο δικό μας το χώρο, θα σας πω ότι πλέον ο κόσμος βγαίνει μόνο Παρασκευή και Σάββατο - κι αυτό σημαίνει ότι η νύχτα έχει γίνει για ερασιτέχνες. Δηλαδή ο κόσμος που δουλεύει νύχτα δεν μπορεί να επιβιώσει πια. Και δεν μιλάμε για τους γνωστούς τραγουδιστές που παίρνουν τα καλά μεροκάματα, αλλά για τον υπόλοιπο κόσμο, τους μουσικούς, τους σερβιτόρους κι όλους που δουλεύουν νύχτα, δεν είναι δυνατόν να ζήσουν κάνοντας 2 μεροκάματα την εβδομάδα.

Τα λάθη που έκαναν για πολλά χρόνια αυτοί που κυβερνούσαν και που μας κυβερνάνε τα πληρώνει πάλι ο ελληνικός λαός, και θα συνεχίσει να τα πληρώνει. Ας ελπίσουμε ότι θα είναι η τελευταία φορά κι ότι θα πιάσουν επιτέλους τόπο οι θυσίες. Ομως δεν πρέπει να σφίγγουμε μόνο το ζωνάρι, αλλά και τις γροθιές μας - γιατί ο κόσμος έχει κάθε δίκιο να αντιδρά, να αγανακτεί, γιατί πραγματικά... φτάνει πια! Η κυβέρνηση πρέπει να καταλάβει ότι τελείωσαν πια τα ψέματα, έχουν αδειάσει οι δεξαμενές υπομονής του κόσμου».

 

- Τέλος και τα δανεικά πια όμως, ε;

«Τα δανεικά μπορούν να μας τα δίνουν... αλλά να είναι αγύριστα, γιατί έτσι κι αλλιώς μας τα έχουν κλεμμένα ως κράτος. Μας έχουν "κλέψει" τόσα οι δανειστές μας, που δεν είναι άσχημη ιδέα να μην τους γυρίσουμε πίσω τα δανεικά».

 

- Πολύ συχνά -και πρόσφατα έγινε μάλιστα- εμφανίζονται δημοσιεύματα σχετικά με την προσωπική σας ζωή. Πώς τα αντιμετωπίζετε;

«Δυστυχώς... και κυρίως εμφανίζονται στο Διαδίκτυο. Ενώ το Ιντερνετ είναι ένα πολύ καλό εργαλείο για την ενημέρωση και για να φέρει κοντά τους ανθρώπους, από την άλλη απομάκρυνε πολύ τις ψυχές των ανθρώπων, τους απομόνωσε ακόμα πιο πολύ και τους έκανε να κρύβονται μέσα από την ανωνυμία και να εκφράζουν τον κακό τους εαυτό. Βγάζουν απίστευτη κακία, ζήλεια, φθόνο... και βρίσκουν πρόσφορο έδαφος αυτά».

 

- Σας ενοχλούν;

«Δυστυχώς είναι μέρος της ζωής μας. Εμένα με ενδιαφέρει να καταλάβει ο κόσμος ότι το Διαδίκτυο και κυρίως τα μπλογκ πρέπει να τα προσέχει, γιατί ο καθένας μπορεί να μπει και να γράψει ό,τι θέλει. Ο κόσμος καλό είναι να φιλτράρει όλα αυτά που του πασάρουν ως πληροφορίες, γιατί η ακροβασία μεταξύ κακίας και εμπάθειας αφθονεί. Είναι στην ψυχή του καθενός μας πια, να έχουμε τη συνείδησή μας καθαρή και να αισθανόμαστε καλά».

Συνέντευξη στη Μαρία Τομαρά