Δευτέρα, 04 Ιουλίου 2011 16:57

«Οθέλλος» στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο

«Οθέλλος» στο Σαϊνοπούλειο αμφιθέατρο

Ένα από τα σπουδαιότερα κείμενα της παγκόσμιας δραματουργίας παρουσιάζεται την Παρασκευή 8 Ιουλίου  και ώρα 9:30 μ.μ. στο Σαϊνοπούλειο Αμφιθέατρο. Πρόκειται για το έργο του Ουίλλιαμ Σαίξπηρ «Οθέλλος». Την Σαιξπηρική αυτή τραγωδία σκηνοθετούν οι : Γιώργος Κιμούλης και Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης. Η τραγωδία της ζήλιας, της προδομένης εμπιστοσύνης και της εκδίκησης που γεννά ο φόβος του διαφορετικού παρουσιάζεται φέτος σε μία μεγάλη παραγωγή, μία παράσταση απαιτήσεων με πρωταγωνιστές τον Γιώργο Κιμούλη (Οθέλλος), τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη(Ιάγο), την Σμαράγδα Καρύδη (Δυσδαιμόνα), τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη και τη Γωγώ Μπρέμπου που πλαισιώνονται από έναν θίασο 9 ακόμη καταξιωμένων ηθοποιών. Τα θεατρικά έργα του Σαίξπηρ παίζονται έως σήμερα διατηρώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Εξάλλου παραμένουν πάντα επίκαιρα και αποτελούν πηγή έμπνευσης και πειραματισμού αφού διαπνέονται από μία βαθιά κατανόηση της ανθρώπινης φύσης.
Το έργο διαδραματίζεται στην Βενετοκρατούμενη Κύπρο. Ο Οθέλλος είναι ο Μαυριτανός υψηλόβαθμος αξιωματικός του στρατού της Δημοκρατίας της Βενετίας. Είναι παντρεμένος και σφόδρα ερωτευμένος με τη Δυσδαιμόνα. Όταν ο Οθέλλος δίνει προαγωγή σε έναν άπειρο στρατιώτη του, έναντι του Ιάγου, γίνεται θύμα της εκδικητικής μανίας του. Εκμεταλλευόμενος το πάθος του Οθέλλου προς τη Δυσδαιμόνα, τον ποτίζει με το μικρόβιο της ζήλειας και τον κάνει να πιστεύει ότι η γυναίκα του τον απατά. Ο Οθέλλος τυφλωμένος από τη ζήλεια δολοφονεί την Δυσδαιμόνα και στη συνέχεια αυτοκτονεί.
Στους ήρωες του έργου θα συναντήσεις διαχρονικά πάθη που μπορεί να σε οδηγήσουν στην καταστροφή. Αρρωστημένος Έρωτας, Ζήλεια, Υπέρμετρη φιλοδοξία, Μίσος, Προδοσία.
Η παράσταση μετά από μία περιοδεία σε επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους  σε όλη την Ελλάδα, καταλήγει το Σεπτέμβριο στο Ηρώδειο.

ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ 17 ευρώ και 12 ευρώ