Σάββατο, 04 Ιουνίου 2016 22:44

Παρουσίαση ανθολογίας της Κικής Δημουλάς στη Στοκχόλμη

Παρουσίαση ανθολογίας της Κικής Δημουλάς στη Στοκχόλμη

Η ποιητική ανθολογία της Κικής Δημουλά με τίτλο "Στην ξενιτιά του σώματος" στη σουηδική γλώσσα παρουσιάστηκε στην κατάμεστη αίθουσα της Κρατικής Βιβλιοθήκης της Στοκχόλμης. Κατά την εκδήλωση, ποιήματα της καταγόμενης από τη Μεσσήνη ποιήτριας διάβασε η γνωστή ηθοποιός του Δραματικού Θεάτρου Στοκχόλμης Stina Ekblad. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κρατική Ραδιοφωνία της Σουηδίας αποφάσισε το φθινόπωρο και για 6 εβδομάδες να παρουσιάζει από ένα ποίημα της Κικής Δημουλά την εβδομάδα, με τη φωνή της Stina Ekblad, γεγονός που δείχνει τη σημαντική αναγνώριση του έργου της Μεσσήνιας ποιήτριας στη σκανδιναβική χώρα.

Η παρουσίαση της μεταφρασμένης ανθολογίας έγινε με την επιμέλεια της Κρατικής Βιβλιοθήκης Στοκχόλμης, της Ελληνικής Πρεσβείας και των εκδόσεων "Elostrom".

 

 

Από δεξιά: Ο Ελληνας πρέσβης Δημήτριος Τουλούπας, ο μεταφραστής του βιβλίου συγγραφέας και δημοσιογράφος Jan Henrik Svan, η μεταφράστρια ανθολογίας ποιημάτων της Κικής Δημουλά στα Αγγλικά, Σέσιλ Ινγκλέση-Μαριέλου, η σύμβουλος Πολιτισμού της Ελληνικής Πρεσβείας και μεταφράστρια του βιβλίου Μαργαρίτα Μέλμπεργκ, η Ελση Δημουλά  κόρη της ποιήτριας και ο Θανάσης Ψαρούλης.