Πέμπτη, 11 Αυγούστου 2011 20:38

Εργαστήρι ιδιοκατασκευών από άχρηστα υλικά από μέλη του Project Re:Think

Γράφτηκε από την

 

Εργαστήρι ιδιοκατασκευών από άχρηστα (ανακυκλώσιμα) υλικά για μικρούς και μεγάλους καθώς και εργαστήρι οικιακής- συνοικιακής κομποστοποίησης, θα διεξαχθεί αύριο και την Κυριακή στην Αρτεμισία από μέλη του Project Re:Think και με την υποστήριξη και συνεργασία του Πολιτιστικού Συλλόγου Αρτεμισίας.

Το εργαστήρι ιδιοκατασκευών θα γίνει αύριο, από τις 6.30 το απόγευμα στην πλατεία της Αρτεμισίας ενώ την επομένη, στον ίδιο χώρο, θα πραγματοποιηθεί το εργαστήρι κομποστοποίήσης από τις 11 το πρωί και μετα. Και τα δύο εργαστήρια είναι ανοιχτά στο κοινό.

Το Project Re:Think είναι μια καλλιτεχνική πρωτοβουλἰα τοπικών καλλιτεχνών και ενεργών πολιτών για την επανίχρηση και την ανακύκλωση, και ξεκίνησε με αφορμή το περιβαλλοντικό έγκλημα της χωματερής Μαραθόλακκα στον Ταύγετο. Κεντρικοί προβληματισμοί:Τι θεωρούμε χρηστικό υλικό και τί άχρηστο;; Πώς μπορούμε να δημιουργήσουμε μέσα από ότι μπορούμε να

βρούμε ”πεταμένο” μπροστά μας; Πώς μπορούμε να βρούμε την κρυμμένη ομορφιά στα βιομηχανικά υλικά ή ευρύτερα στα άχρηστα υλικά γύρω μας Πώς μπορούμε να μεταμορφωθούμε από καταναλώτες σε δημιουργούς;

Το Project Re:Think περιλαμβάνει ιδιοκατασκευές χρηστικών αντικείμενων από άχρηστα υλικά, εργαστήρια, δημόσιες δράσεις, αλλά και συνεργασίες και εκθέσεις με ενεργούς καλλιτέχνες που είτε δημιουργούν έχοντας ως πρώτη ύλη τα άχρηστα σκουπίδια μας, είτε το καλλιτεχνικό τους έργο έχει ως κεντρικό προβληματισμό την σχέση του του σύγχρονου ανθρώπου με το περιβάλλον του. Επίσης στο πλάισιο της συγκεκριμένης πρωτοβουλίας ανήκει και η δημιουργία αυτοσχέδιων οικιακών και συνοικιακών κομποστοποιητών . Κυρίως οι συνοικιακοί κομποστοποιητές αποτελούν ένα περιβαλλοντικο και κοινωνικό πείραμα προκειμένου να μπορέσει ο καθημερινός άνθρωπος να συνεργαστεί και να διαχειριστεί τα οργανικά του σκουπίδια , χωρἰς κόστος και παράγοντας υψηλἠς ποιότητας κομποστ. Οι συνοικιακοί κομποστοποιητές υιοθετούνται από ομάδες ανθρώπων ή φορέις που έχουν αποφασίσει ότι θα τους λειτουργούν και θα τους επιμελούνται. Αντιστοιχοί συνοικιακοί κομποστοποιητες εχουν τοποθετηθει ήδη δύο στην Καλαμάτα , καθώς και στην Αλαγονία και συντόμως στην Αρτεμισία.

 


NEWSLETTER