Τρίτη, 08 Νοεμβρίου 2016 22:02

«Ο γύρος του κόσμου... σε 80 λεπτά» με την Καλαματιανή μουσικό Πόπη Μαλαπάνη

«Ο γύρος του κόσμου... σε 80 λεπτά» με την Καλαματιανή μουσικό Πόπη Μαλαπάνη

Στην μουσική παράσταση «Ο γύρος του κόσμου ... σε 80 λεπτά» λαμβάνει μέρος η Καλαματιανή μουσικός Πόπη Μαλαπάνη, αυτό το χειμώνα. Πρόκειται για μια μουσική - εκπαιδευτική παράσταση για παιδιά 4 έως … 104 ετών, όπως αναφέρει το κάλεσμα, η οποία ανεβαίνει στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων στην Κυψέλη, έως τις 17 Δεκεμβρίου. 

Σχετικά με το έργο: μια γνωριμία των παιδιών με διαφορετικά μουσικά ιδιώματα, μέσα από μία γεωγραφική περιήγηση. Η ιστορία 3 ταξιδευτών γίνεται η αφορμή για να ακούσουν τα παιδιά έργα για φλάουτο, κλαρινέτο και πιάνο. Η αφήγηση πλαισιώνεται από εικόνες και βίντεο και τα παιδιά εμπλέκονται διαδραστικά στη διαδικασία με φωνητικά -ρυθμικά παιχνίδια. Το μουσικό αυτό ταξίδι κινείται σε χώρες πραγματικές και φανταστικές και σε ένα μεγάλο φάσμα μουσικών ειδών (κλασική, έντεχνη, παραδοσιακή, μουσική κινηματογράφου), με γνωστές και αγαπημένες μελωδίες. «Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα, μια γλώσσα με την οποία όλοι οι πολιτισμοί μέσα στο χρόνο εκφράζουν κοινά συναισθήματα και σκέψεις. Μέσα από αυτήν την παράσταση τα παιδιά θα βιώσουν τη ζωντανή μουσική όχι απλώς ως διασκέδαση, αλλά και ως δυνατότητα συνομιλίας και θα έρθουν σε επαφή με την διαφορετικότητα». 

Η Ασπασία Μπάνου παίζει φλάουτο, η Μαριέλλα Κεσίσογλου κλαρινέτο και η Πόπη Μαλαπάνη πιάνο. Το μουσικό σύνολο «Πασπαρτού» αποτελείται από τις Ασπασία Μπάνου, Μαριέλλα Κεσίσογλου και Πόπη Μαλαπάνη. Εχουν σπουδάσει σε ανώτατα ιδρύματα του εξωτερικού. Η αγάπη προς την κλασική μουσική παιδεία και μια πολυετής διδακτική εμπειρία σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης τις οδήγησε στον σχηματισμό του συνόλου.

Η παράσταση διαρκεί 60 λεπτά και το εργαστήριο 20. Η διεύθυνση είναι: Κύπρου 91Α και Σικίνου στην Κυψέλη. Για πληροφορίες: 213 0040496, 6945 - 348445, info@polychorosket.gr, polychorosket.gr. Η γενική είσοδος κοστίζει 5 ευρώ.