Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016 11:04

Μπένος για το ΚALAMATA:21 «Δεν υπάρχει αποτυχία όταν φτάνεις στους τρεις» (βίντεο)

Μπένος για το ΚALAMATA:21 «Δεν υπάρχει αποτυχία όταν φτάνεις στους τρεις» (βίντεο)

«Αυτό που λέω είναι να ξεχάσουμε αυτή τη δήθεν αποτυχία, δεν υπάρχει αποτυχία όταν φτάνεις στους τρεις» εκτίμησε ο πρόεδρος του «Διαζώματος» Σταύρος Μπένος, όταν σχολίασε χθες το απόγευμα, προσερχόμενος στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, την μη επιλογή της μεσσηνιακής πρωτεύουσας ως Πολιτιστικής Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας για το 2021.

Οπως είπε, μεταξύ άλλων, «η Καλαμάτα δούλεψε εξαιρετικά, όλοι οι άνθρωποι, ο δήμαρχος και ο καθένας που στρατεύθηκε σε αυτό τον στόχο. Αυτό άλλωστε το αποδεικνύει ότι έφτασε στην τελική ευθεία. Δεν πρέπει να μας στενοχωρεί η μη επιλογή. Η πόλη έχει δυνάμεις πολιτιστικές. Δεν είναι αποτυχία, θέλω να το πω αυτό και δεν πρέπει να γίνει καμιάς μορφής εκμετάλλευση πάνω σε αυτό το ζήτημα. Πιστεύω -κι αυτό είναι το δικό μου μήνυμα- ότι η πόλη πρέπει να αξιοποιήσει τον φάκελο που έκανε, ανεξάρτητα αν δεν κέρδισε αυτό το συμβολικό στοίχημα, γιατί το ουσιαστικό στοίχημα η πόλη το έχει κερδίσει. Πρέπει όλοι μαζί τώρα να δουλέψουμε πάνω στις ιδέες που συγκροτούν το φάκελο, σαν να κερδίσαμε την Πολιτιστική Πρωτεύουσα. Μεγαλύτερη σημασία έχει το τι κάνουμε εμείς, όχι τι κάνουν οι άλλοι».

Ο Στ. Μπένος, παράλληλα, εκτίμησε ότι επιστρατεύτηκαν από την Καλαμάτα όλα όσα έπρεπε προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος και ότι η πόλη δεν άφησε αναξιοποίητα κεφάλαια:

«Δεν είναι αλήθεια αυτό. Πρέπει να είμαστε δίκαιοι. Τα παιδιά που δούλεψαν με επισκέφτηκαν, πολλές φορές, είπα τις ιδέες μου, οι οποίες συμπεριελήφθησαν - θα δείτε στον φάκελο ότι συμπεριλαμβάνονται όλα τα πράγματα που είχαν γίνει στη δεκαετία του '80.

Η πόλη δούλεψε όμορφα, αποφασιστικά. Είναι λάθος να έχουμε μεμψιμοιρία και κριτική απέναντι σε αυτό το πράγμα. Αυτό που λέω είναι να ξεχάσουμε αυτή τη δήθεν αποτυχία, δεν υπάρχει αποτυχία όταν φτάνεις στους τρεις» κατέληξε.