Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2016 08:35

Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας 

Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας 

Δύο εκπαιδευτικά προγράμματα, για μαθητές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, θα υλοποιήσει το 2017 η Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας στην Καλαμάτα, στους Αγίους Αποστόλους και στο Κάστρο.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η Εφορεία, το ένα πρόγραμμα με τίτλο «Γνωρίζοντας έναν βυζαντινό ναό: Αγιοι Απόστολοι Καλαμάτας» θα γίνει στον ιστορικό αυτό ναό -με σκοπό «να φέρει τα παιδιά σε μια πρώτη επαφή με τη βυζαντινή αρχιτεκτονική»- τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο, κάθε Τρίτη, με δίωρη διάρκεια κάθε φορά.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, που υλοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, απευθύνεται σε μαθητές τόσο της πρωτοβάθμιας όσο και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και ειδικότερα, των δύο τελευταίων τάξεων του Δημοτικού Σχολείου και των δύο πρώτων του Γυμνασίου.

Το δεύτερο πρόγραμμα, που απευθύνεται μόνο σε μαθητές των Α΄ και Β΄ τάξεων του Γυμνασίου, έχει τίτλο «Και στην κορφή… το Κάστρο» και σκοπός του είναι «να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με τον χώρο του Κάστρου της Καλαμάτας και μέσω αυτού να κατανοήσουν την αρχιτεκτονική και τη λειτουργία ενός μεσαιωνικού κάστρου. Παράλληλα, θα αναδειχθεί η διαχρονική σημασία της αρχιτεκτονικής και της οχυρωματικής λειτουργίας των κάστρων γενικά, μέσα από αναφορά σε συγκεκριμένα κάστρα και οχυρά της Μεσσηνίας».

Το εν λόγω πρόγραμμα υλοποιείται για πρώτη φορά και θα λάβει χώρα τον Μάιο, κάθε Τρίτη, με δίωρη διάρκεια κάθε φορά.

Οι ενδιαφερόμενοι εκπαιδευτικοί, καταλήγει η ανακοίνωση, θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Μεσσηνίας (272 10 22534 και 272 10 26770, Ιωάννα Γρηγοροπούλου, Κωνσταντίνα Γερολύμου) προκειμένου να γίνει ο προγραμματισμός των επισκέψεων.