Πέμπτη, 09 Μαρτίου 2017 15:10

Πρόταση να λειτουργήσει Πινακοθήκη στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
Πρόταση να λειτουργήσει Πινακοθήκη στο παλιό Δημαρχείο Καλαμάτας

Την ιδέα του να γίνει το παλιό Δημαρχείο στην Αριστομένους, η νέα Δημοτική Πινακοθήκη εξέφρασε χθες το μεσημέρι ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Εικαστικού Τομέα Παναγιώτης Λαμπρινίδης.

Την πρόταση την έχει κάνει στο δήμαρχο Π. Νίκα όπως είπε και σύντομα θα την καταθέσει και γραπτώς. Τα παραπάνω ακούστηκαν στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε στο ιστορικό Δημαρχείο για την  ομαδική έκθεση ζωγραφικής «Οψεις πραγματικότητας». Τα εγκαίνια της θα γίνουν στη Δημοτική Πινακοθήκη Καλαμάτας σήμερα στις 8.30 μ.μ., ενώ παρόντες θα είναι οι καλλιτέχνες και οι συλλέκτες που παραχώρησαν τα έργα. 

Ο κ. Λαμπρινίδης είπε πως με εκθέσεις σαν αυτή, η Πινακοθήκη ενισχύει την επικοινωνία της με το κοινό της πόλης. Είναι χαρακτηριστικό ότι στην προηγούμενη έκθεση με έργα Πεντζίκη, πέρασαν 2.000 επισκέπτες από το χώρο, πράγμα που σημαίνει πως η Καλαμάτα στηρίζει την τέχνη. Ως τώρα η Πινακοθήκη έχει φιλοξενήσει όλα τα ρεύματα και τώρα στόχος είναι να αναδείξει την παρασταστική τέχνη, την πιο προσιτή και αγαπητή στους περισσότερους. Τα έργα των Δασκαλάκη, Μαδένη, Ρόρρη προήλθαν από την Εθνική Πινακοθήκη, το Μουσείο Βορρέ, τη Μαρίνα Λαμπράκη - Πλάκα, τις συλλογές Μιχαηλίδη, Φέλιου, Δημαράκη. 

Ο ζωγράφος και επιμελητής της έκθεσης Νίκος Καλατζής μίλησε για τη συνεργασία με τον κ. Λαμπρινίδη και τόνισε πως τα έργα προέρχονται από 3 σπουδαίους εικαστικούς καλλιτέχνες, οι οποίοι ήταν φίλοι και μαθητές του Παναγιώτη Τέτση. Η ανθρώπινη μορφή κυριαρχεί στα έργα, όμως το κοινό θα διαπιστώσει ότι ο κάθε ζωγράφος έχει το δικό του στιλ. 

Η Πινακοθήκη βρίσκεται στην οδό Παπάζογλου 5 στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας. Οι ώρες λειτουργίας της έκθεσης θα είναι: Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη 10 - 2 μ.μ., Πέμπτη, Παρασκευή 4 - 8 μ.μ., Σάββατο 10 - 2 μ.μ., Κυριακή κλειστά.

Γ.Σαρ. 


NEWSLETTER