Κυριακή, 02 Απριλίου 2017 19:40

"Το κιβώτιο" στην Καλαμάτα 

"Το κιβώτιο" στην Καλαμάτα 

Την θεατρική παράσταση "Το κιβώτιο", του οργανισμού "Νέος Λόγος" φέρνει στην Καλαμάτα ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας αύριο Δευτέρα 3 Απριλίου στις 8.30 μ.μ. στο Δημοτικό Περιφερειακό Θέατρο Καλαμάτας. Η παράσταση είναι βασισμένη στο μυθιστόρημα του Αρη Αλεξάνδρου και διαρκεί 80 λεπτά.

Προπώληση των εισιτηρίων γίνεται στο "Βιβλιόπολις". Αυτά κοστίζουν: 10 ευρώ το κανονικό και 5 για μαθητές, φοιτητές, ανέργους.

Οπως γίνεται γνωστό από το κάλεσμα: ""Το κιβώτιο", έργο φαντασίας, ευανάγνωστο και συναρπαστικό σε όλα τα κεφάλαιά του, είναι κλασικό μυθιστόρημα που όμως ξεχωρίζει αισθητά για τις συνεχείς παρεκβάσεις του από τα καθιερωμένα είδη, τα οποία γνωρίζει και σέβεται. Σε πρώτη ανάγνωση φαίνεται να περιγράφει την επικίνδυνη περιπέτεια μιας σαρανταμελούς ομάδας επίλεκτων αγωνιστών να μεταφέρουν από την πόλη Α στην πόλη Β ένα κιβώτιο αγνώστων στοιχείων, από το περιεχόμενο του οποίου θα κριθεί η έκβαση της αποστολής. Το κιβώτιο φτάνει στον προορισμό του με μοναδικό επιζώντα τον ανώνυμο αφηγητή, που είναι και ο μοναδικός μάρτυρας της διεκπεραίωσης της επιχείρησης. Συνεπώς τίθεται από την αρχή θέμα της αξιοπιστίας του, που δεν την προστατεύει το πλούσιο αγωνιστικό του παρελθόν. Ετσι υποχρεώνεται να απολογείται με επιστολές απέναντι σε ένα ανακριτή που τον βλέπει μόνο μια φορά, και ο οποίος τελικά παραμένει άγνωστος και αγνώστων προθέσεων.... (από το οπισθόφυλλο του βιβλίου).