Τετάρτη, 31 Μαϊος 2017 21:57

Η έκθεση βιντεοτέχνης του Φεστιβάλ Μηδέν στη Δημητσάνα 

Γράφτηκε από την
Η έκθεση βιντεοτέχνης του Φεστιβάλ Μηδέν στη Δημητσάνα 

Την έκθεση βιντεοτέχνης του Φεστιβάλ Μηδέν με τίτλο "Breathe water in... breathe water out …" φιλοξενεί το Πολιτιστικό Ιδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ), με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος (5 Ιουνίου) στο Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης, στη Δημητσάνα.

Η έκθεση περιλαμβάνει 11 έργα καλλιτεχνών από τη Γαλλία, την Ολλανδία, την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Μ. Βρετανία, την Ουγγαρία, τις ΗΠΑ, την Ιαπωνία, την Ισπανία και τη Βραζιλία, που αποτελούν μια ενότητα υδάτινη, δροσερή, με καλοκαιρινή αλλά και φιλοσοφική διάθεση, με βασικό πρωταγωνιστή το νερό, σε διάφορες εκδοχές.

Η συγκεκριμένη ενότητα έργων, σε επιμέλεια της Γιούλας Παπαδοπούλου, έχει παρουσιαστεί στην Καλαμάτα (Festival Μηδέν), στην Κέρκυρα (8ο Φεστιβάλ Οπτικοακουστικών Τεχνών), στην Ανδρο (Φεστιβάλ Fabrica Utopia) και στο Οσλο (Oslo Screen Festival). Οι καλλιτέχνες είναι οι: Pierre et Jean Villemin, Marlijn Franken, Maria Korporal, Isabella Gresser, Azahara Cerezo, Beata Pantya, Jeroen Nelemans, Tetsuka Niiyama, José Manuel Silvestre, Azahara Cerezo, Marcia Beatriz Granero.

Η έκθεση θα διαρκέσει ως τις 2 Ιουλίου και θα είναι επισκέψιμη καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10 π.μ. – 6 μ.μ.

Το Υπαίθριο Μουσείο Υδροκίνησης είναι στο Κεφαλάρι Αη Γιάννη (27950 31630). 


NEWSLETTER