Παρασκευή, 07 Ιουλίου 2017 08:31

20 χρόνια προσφοράς του Εικαστικού Εργαστηρίου του Δήμου Τριφυλίας

 

Με 20 χρόνια λειτουργίας συνεχίζει τις δράσεις του το Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Τριφυλίας οι δομές του οποίου παρουσιάστηκαν προχθές το απόγευμα στην Κυπαρισσία.

Το εικαστικό εργαστήρι που ξεκίνησε εδώ και μια 20ετία από τον τότε Δήμο Τριφυλίας με σημαντικό έργο στην πορεία του συνεχίζει και σήμερα την διαδρομή του με προσφορά στον πολιτισμό και τις εικαστικές τέχνες και μάλιστα θα λειτουργεί και την καλοκαιρινή περίοδο στο χώρο του ΕΠΑΛ Κυπαρισσίας καθημερινά. Μαθήματα σε αυτό μπορούν να παρακολουθήσουν όσοι το θελήσουν ανεξαρτήτως ηλικίας καλύπτοντας μια μεγάλη γκάμα τεχνών που διδάσκονται. 

Το απόγευμα της Τετάρτης έγινε παρουσίαση του στο κοινό και τους φορείς της περιοχής οι οποίοι ενημερώθηκαν τόσο για την λειτουργική του δομή όσο και για το πρόγραμμα σπουδών.

Αναφερόμενος στην λειτουργία του ο δήμαρχος Τριφυλίας Παναγιώτης Κατσίβελας σημείωσε «είμαστε στο νέο ιδιόκτητο χώρο και έτσι άλλαξαν όλες οι προοπτικές , ο κ. Γκαρδιακός ένας εξαίρετος επιστήμονας αλλά και ένας πολύ ευαίσθητος  καλλιτέχνης με πολύ μεγάλες ικανότητες ανέλαβε και έστησε αυτό το εργαστήρι. Είμαστε εδώ να το κοινοποιήσουμε στον κόσμο να έρθουν να αγκαλιάσουν αυτή την δουλειά που γίνεται ώστε να μπορέσουμε να δώσουμε χόμπι , δυνατότητες και διεξόδους. Αλλάξαμε σελίδα αλλάξαμε προοπτική πάμε για κάτι καλύτερο»

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ανδρέας Μπουγάς εξέφρασε την χαρά του που ξεκίνησε το Εικαστικό Εργαστήρι , επισήμανε ότι μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα παιδιά από ηλικίας 4,5 ετών χωρίς ανώτατο όριο.

Ο υπεύθυνος του Εργαστηρίου Σωτήρης Γκαρδιακός επισήμανε από την πλευρά του «είναι ένας θεσμός που ήδη λειτουργεί 20 χρόνια , 20 χρόνια που παράγει μια μορφή πολιτισμού , μέσα από την τέχνη και την εκπαιδευτική διαδικασία της τέχνης. Έχει ένα πρόγραμμα σπουδών αρκετά ολοκληρωμένο , αλλά και ένα δήμο και μια περιοχή που με τους φορείς αγκαλιάζουν την όλη διαδικασία. Στήνουμε μια μικρή σχολή καλών τεχνών , έχουμε τομείς  όπως , ζωγραφική , ελεύθερο σχέδιο , χαρακτική , ιστορία της τέχνης , κεραμική, για μαθητές όλων των ηλικιών. Τα καλοκαιρινά μαθήματα θα είναι καθημερινά πρωινές ώρες. Βέβαια να πούμε ότι η εκπαιδευτική διαδικασία συνεχίζεται και εκτός του χώρου εργασίας , κάνουμε δράσεις εκτός της σχολής , παρεμβάσεις σε δημόσιους τοίχους.»

Να σημειώσουμε ότι όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να επικοινωνεί με την Κοινωφελή Επιχείρηση , είτε με το Εικαστικό στις αίθουσες του ΕΠΑΛ που λειτουργεί. Ενώ εκτός από τον Σωτήρη Γκαρδιακό , κεραμική διδάσκει η Ανθή Ζησιμοπούλου.

Κ.Μπ.