Τρίτη, 24 Οκτωβρίου 2017 16:12

Καλαμάτα: Διαγωνισμός για το βραβείο ποίησης «Μ. Πολυδούρη»        

Καλαμάτα: Διαγωνισμός για το βραβείο ποίησης «Μ. Πολυδούρη»        

Βραβείο ποίησης πρωτοεμφανιζόμενου ποιητή «Μ. Πολυδούρη» με χρηματικό έπαθλο 2.000 ευρώ προκηρύσσουν ο Δήμος Καλαμάτας, η Κοινωφελής Επιχείρηση «Φάρις» και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Μεσσηνίας.

Το βραβείο είναι ετήσιο, πανελλήνιο και απονέμεται στα “Πολυδούρεια”. Η αίτηση συμμετοχής για το βραβείο πρέπει να συνοδεύεται από την ποιητική συλλογή, η οποία έχει εκδοθεί την προηγούμενη χρονιά της βράβευσης (για φέτος έκδοση μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2017) και κατατίθεται στη γραμματεία της Κ.Ε. «Φάρις» (27210 95611-13) μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου 2018, πριν τη λήξη της προθεσμίας αυτής, σε 5 αντίτυπα, με την ένδειξη «Για το Βραβείο Ποίησης Μ. Πολυδούρη».

Η επιτροπή που θα κρίνει τα ποιήματα αυτά - και όσα κατά την κρίση της δεν έχουν τυχόν υποβληθεί- (εάν τα υποβληθέντα δεν ικανοποιούν τα μέλη της επιτροπής), είναι πενταμελής, συγκροτήθηκε με βάση τον Κανονισμό Θέσπισης Βραβείου Ποίησης «Μ. Πολυδούρη», ως εξής: τον εκάστοτε δήμαρχο Καλαμάτας ή ορισμένο εκπρόσωπό του ως πρόεδρο της επιτροπής, καθηγητή του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με προτίμηση καθηγητή Νεοελληνικής Φιλολογίας, τον εκάστοτε πρόεδρο ή ορισμένο εκπρόσωπο της Κ.Ε. “Φάρις”, τον εκάστοτε καλλιτεχνικό διευθυντή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καλαμάτας, τον εκάστοτε πρόεδρο ή ορισμένο εκπρόσωπο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας.