Τρίτη, 07 Φεβρουαρίου 2012 17:57

Ρεσιτάλ πιάνου του σολίστ Χρήστου Ντανάκα

Γράφτηκε από την

Συνεχίζονται τα ρεσιτάλ νέων καλλιτεχνών που οργανώνει το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με νέους, πολλά υποσχόμενους σολίστ, για την περίοδο 2011-2012. Σειρά έχει ένας Καλαματιανός 20χρονος πιανίστας, ο Χρήστος Ντανάκας, ο οποίος υπήρξε σπουδαστής του Ωδείου στην τάξη της Νέλλης Σεμιτέκολο.     Στο πρόγραμμα του ρεσιτάλ που θα δώσει με ελεύθερη είσοδο, στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου στις 8.00 το βράδυ  περιλαμβάνονται:

Η Τοκάτα σε μι ελάσσονα του Μπαχ, η περίφημη «Παθητική» σονάτα του Μπετόβεν, 5 από τα 24 Πρελούδια του Σοστακόβιτς και δυο από τα πιο απαιτητικά έργα του Σοπέν, το 1ο Σκέρτσο και η τελευταία από τις 24 Σπουδές του για πιάνο, η γνωστή με το όνομα «Ωκεανός».

Ο Χρήστος Ντανάκας γεννήθηκε στην Καλαμάτα στις 14 Ιουνίου 1991. Σε ηλικία 6 ετών ξεκίνησε μαθήματα πιάνου στο "Ωδείο Μεσσηνίας" με δάσκαλο τον κ. Γιώργο Κουτσουμπό. Από το 2000 συνέχισε τις σπουδές του στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας με δασκάλα την κ. Νέλλη Σεμιτέκολο.
Το 2009 εισήχθη στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.  Από το ίδιο έτος συνέχισε τις σπουδές του στο Ωδείο "Athenaeum" με δασκάλα την κ. Σεμιτέκολο και τον Ιούνιο του 2011 πήρε το δίπλωμά του με 'Αριστα Παμψηφεί.
Συχνά του απονεμήθηκαν ετήσιες υποτροφίες από τα ωδεία στα οποία φοίτησε, καθώς και μία τριετής  υποτροφία για τα έτη 2006-2009 στο Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας από το Λύκειο Ελληνίδων.
Τον Μάιο του 2000 απέσπασε Α' Βραβείο & Αριστείο Διάκρισης στον πανελλήνιο διαγωνισμό "Ταλέντα - Βραβεία Φίλωνα" στην κατωτέρα τάξη.
Τον Μάιο του 2004 το Γ' Βραβείο στον ίδιο διαγωνισμό στη Μέση σχολή.
Τον Ιανουάριο του 2005 απέσπασε το Α' Βραβείο στους Περιφερειακούς Μαθητικούς Αγώνες (περιφέρεια Πελοποννήσου) του Υπουργείου Παιδείας.
Τον Ιούλιο του 2006 του απονεμήθηκε το Γ' Βραβείο στο Διεθνή Διαγωνισμό Πιάνου "W.A Mozart" που διοργάνωσε ο Δήμος Καβάλας & το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας.
'Εχει συνεργαστεί σε συναυλίες με τη ΛΗ' Εφορεία Προιστορικών & Κλασσικών Αρχαιοτήτων (Υπ. Πολιτισμού), με τον Πολιτιστικό Σύλλογο ''Σύγχρονα Βαλκάνια'', κ.α.. 'Εχει παρακολουθήσει σεμινάρια με τους P. Nersessian, Y. Solomon, N. Akopian-Tamarina, J. Soriano, K. Sturrock,
L. Bojadjieva, I. Petrin, K. Ganev, G. Mishory κ.ά.

Από τη "¨Φάρις"