Τρίτη, 28 Φεβρουαρίου 2012 20:13

Αδεια στην Αραπογιάννη για δημοσίευση υλικού από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την

Αδεια μελέτης και δημοσίευσης αρχαιολογικού υλικού από σωστικές ανασκαφές στη Μεσσηνία δόθηκε στην αρχαιολόγο Ξένη Αραπογιάννη, από το Τοπικό Συμβούλιο Μνημείων Πελοποννήσου.
Η άδεια χορηγήθηκε για πέντε χρόνια με τον όρο μετά το πέρας των μελετών να κατατεθεί ένα αντίγραφό τους για τη βιβλιοθήκη της ΛΗ' Εφορείας Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιοτήτων.
Συγκεκριμένα οι ανασκαφές που διενεργήθηκαν υπό την διεύθυνσή της στη Μεσσηνία από τον Απρίλιο του 2006 έως και το Νοέμβριο του 2011 είναι οι εξής: Σωστική ανασκαφή αρχαϊκού ναού άγνωστης θεότητας, στη θέση "Πετρούλα" Προφήτη Ηλία Ανω Μέλπειας στο Δήμο Οιχαλίας.
Σωστική ανασκαφή κτηρίου υστερορωμαϊκών χρόνων με ψηφιδωτό δάπεδο στην Πολίχνη του Δήμου Οιχαλίας καθώς και επιφανειακή έρευνα και ανασκαφικές δοκιμαστικές τομές στην ίδια περιοχή.
Ερευνητικές ανασκαφικές τομές στη θέση "Ελληνικά" της αρχαίας Θουρίας, σωστική ανασκαφή αρχαϊκού ιερού άγνωστης θεότητας που πραγματοποιήθηκε κατά το χρονικό διάστημα 2008-2011 στην Περιοχή Ολοκληρωμένης Τουριστικής Ανάπτυξης Ρωμανού Πυλίας.
Σωστική ανασκαφή ενός ταφικού πίθου πρωτογεωμετρικών - γεωμετρικών χρόνων, η οποία πραγματοποιήθηκε κατά το έτος 2007 στην περιοχή ΠΟΤΑ Ρωμανού.
Σωστική ανασκαφή κιβωτιόσχημου τάφου και λάκκων - αποθετών πρωτογεωμετρικών και γεωμετρικών χρόνων, που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 2007-2010 στην ΠΟΤΑ Ρωμανού.


NEWSLETTER