Τετάρτη, 04 Σεπτεμβρίου 2019 11:22

Καλαμάτα: Καθήλωσαν το κοινό οι «Τρωάδες» του Ευριπίδη από την Πειραματική Σκηνή (Βίντεο+φωτο)

Γράφτηκε από τον

Τις «Τρωάδες» του Ευριπίδη ανεβάζει αυτή την εβδομάδα η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας στο Αμφιθέατρο του Κάστρου.

Πρόκειται για μία από τις πιο δημοφιλείς τραγωδίες του Ευριπίδη, ένα σπαρακτικό αντιπολεμικό έργο που καταδικάζει όλα τα δεινά του πολέμου, προβάλλοντας το πανανθρώπινο αίτημα για αλληλεγγύη, δικαιοσύνη, ισοτιμία και ειρήνη.

Η πρώτη παράσταση που δόθηκε το βράδυ της Τρίτης, χειροκροτήθηκε θερμά από το κοινό το οποίο μέσα από τους σπαρακτικούς ρόλους των μαθητών της Πειραματικής μεταφέρθηκε στο παγκόσμιο «σήμερα», στις συνέπειες των πολέμων και των απολυταρχικών καθεστώτων.

Η απόδοση του κειμένου είναι του Θανάση Βαλτινού,η μουσική του Χρήστου Λεοντή, και η σκηνοθεσία της Δέσποινας Δρεπανιά. Τα σκηνικά σχεδίασε η Κατερίνα Μηλιαρέση, τη μουσική διδασκαλία έχει κάνει η Κατερίνα Πετρουλάκη και τα κοστούμια κατασκεύασε ο Βενετσάνος Μπαλόπουλος με την βοήθεια των: Λέττα Πετρουλάκη, Πόπη Μαυρέα, Ντίνα Τσαπάκη και Ελένης Χριστοπούλου.

Η διανομή των ρόλων είναι η εξής: Ποσειδώνας: Τάσος Κανελλόπουλος - Μιχάλης Κατσαρέας, Αθηνά: Μυρτώ Βαλμά, Εκάβη: Γιώτα Βασιλειάδη, Ταλθύβιος: Κώστας Αδαμόπουλος, Κασσάνδρα: Νικολέτα Βασιλοπούλου, Ανδρομάχη: Φρόσω Ανδριώτη, Αστυάνακτας: Κυριάκος Μαρκόπουλος, Μενέλαος: Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος
Ελένη: Νίκη Πελεκούδα.

Τρωάδες: Αλεξάνδρα-Δήμητρα Κολοκοτρώνη, Ρουμπίνη-Μαρία Αγγουρά, Γεωργία Δημητρακοπούλου, Ιωάννα Κουτέλα, Στέλλα Φουντέα, Γιολάντα Μιτακίδη, Φρόσω Ανδριώτη, Μυρτώ Βαλμά, Νικολέτα Βασιλοπούλου, Κατερίνα Δερβίση, Κατερίνα Κασσάκου, Λέλα Νικολούδη, Νίκη Πελεκούδα, Αναστασία Πετροπούλου, Σταυρίνα Σαχλά.

Στρατιώτες: Δημήτρης Γκόνης, Κωνσταντίνος Δημητρακόπουλος, Τάσος Κανελλόπουλος, Μιχάλης Κατσαρέας, Μάριος Σαρρής, Παναγιώτης Τσίμπουρης, Γιώργος Χρονόπουλος.

Οι παραστάσεις θα συνεχιστούν μέχρι την Παρασκευή με ώρα έναρξης στις 9 μ.μ. και αντίτιμο εισόδου ένα κουπόνι ενίσχυσης των 5 ευρώ.