Τρίτη, 03 Μαρτίου 2020 09:22

Η Costa Navarino μοχλός για μεγάλες κινηματογραφικές παραγωγές - Κέρδη της Μεσσηνίας από το διεθνές σινεμά

Γράφτηκε από την

 

Μπορεί η Μεσσηνία να αποκομίσει κέρδη από μια μεγάλη επένδυση που βρίσκεται επί θύραις στην Ελλάδα από τον μεγάλο αμερικανικό όμιλο Cinespace Studio; Ναι, αν ληφθεί υπ’ όψιν ότι ο εν λόγω όμιλος είναι στενά συνδεδεμένος με την ελληνική εταιρεία Faliron House Productions S.A., επικεφαλής της οποίας είναι ο Χρήστος Β. Κωνσταντακόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την «Καθημερινή», η Cinespace Studio αναζητεί στην Ελλάδα εκτάσεις με προσβάσεις και υποδομές στις οποίες μπορεί να αναπτύξει εγκαταστάσεις κινηματογράφησης εσωτερικών παραγωγών ταινιών. Παράλληλα η εταιρεία διερευνά τη διάθεση πελατών της όπως οι Netflix, Amazon, Huln, Disney/Fox και Apple να υλοποιούν παραγωγές τους στην Ελλάδα.

Η συνεργασία της Cinespace Studio με τη Faliron House Productions S.A. του Χρ. Κωνσταντακόπουλου βάζει ακόμα και από σπόντα τη Μεσσηνία στο παιχνίδι της κινηματογραφικής βιομηχανίας - δεδομένου μάλιστα ότι και στο παρελθόν υπήρξαν παραγωγές γυρισμένες στην περιοχή μας και ανέδειξαν τις ομορφιές της στο παγκόσμιο κοινό:

Ο Ιθαν Χοκ και η Ζιλί Ντελπί περπάτησαν στα σοκάκια της μεσσηνιακής Μάνης για τα γυρίσματα του «Πριν τα Μεσάνυχτα», της ταινίας του Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ που ολοκλήρωσε την τριλογία του (είχαν προηγηθεί τα «Πριν το Ξημέρωμα» και «Πριν το Ηλιοβασίλεμα»). Τα γυρίσματα είχαν ξεκινήσει από το σπίτι του αείμνηστου περιηγητή συγγραφέα Πάτρικ Λι Φέρμορ στην Καρδαμύλη. Η κάμερα του Λινκλέιτερ κινηματογράφησε επίσης σκηνές σε Καλαμάτα, Πύλο και Κορώνη, κάνοντας στροφή από την κομψότητα των ευρωπαϊκών μητροπόλεων (Βιέννη και Παρίσι στις δυο πρώτες ταινίες), προς την ανεπιτήδευτη και αγέρωχη ομορφιά του μανιάτικου τοπίου.

Γυρίσματα στην Πύλο, τη Μεθώνη και τη Χώρα έκανε για 2 περίπου εβδομάδες και ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής για την ταινία του «Ο Θεός αγαπάει το χαβιάρι», η οποία παρακολουθεί την ιστορία του εθνικού ευεργέτη Ιωάννη Βαρβάκη.

Πληροφορίες της «Ε», που προέκυψαν από συζητήσεις κατά τα πρόσφατα εγκαίνια του Ted’s Lounge στην Costa Navarino, μιλούν για επικείμενη ταινία που θα γυριστεί το 2021 στη Μεσσηνία με διάσημους ηθοποιούς - τα ονόματά τους όμως κρατούνται ως επτασφράγιστο μυστικό. Η παραγωγή αυτή στόχο έχει, πέρα από την προσδοκώμενη επιτυχία, να διαφημίσει έμμεσα τις ομορφιές των περιοχών όπου πραγματοποιούνται οι επενδύσεις της ΤΕΜΕΣ.

Από τη συνεργασία των δύο εταιρειών σίγουρα θα προκύψουν πολλά οφέλη για τη Μεσσηνία, καθώς η περιοχή μας μπορεί άνετα να ταιριάξει στο επενδυτικό προφίλ που στοχεύει ο αμερικάνικος όμιλος και να συνδυαστεί με ανάλογες βλέψεις της εταιρείας του Χρήστου Κωνσταντακόπουλου.