Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020 14:38

Τη “Σύντομη συνάντηση” προτείνει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Γράφτηκε από την
Τη “Σύντομη συνάντηση” προτείνει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη

Την ασπρόμαυρη ταινία “Σύντομη συνάντηση” προτείνει η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας για τις ημέρες που όλοι μένουμε στο σπίτι.

Σχετικά με το φιλμ:

Πόση αξία έχει ένα χάδι και ένα κλεμμένο βλέμμα σήμερα; Πόση αξία έχει η επικοινωνία, όλα τα σ'αγαπώ και τα συγγνώμη που δεν είπαμε και όλες οι υποσχέσεις που δεν τηρήσαμε; Στην μαγευτική “Σύντομη συνάντηση” του Ντέιβιντ Λιν, η Λόρα Τζόνσον ζει σε μια μικρή επαρχιακή πόλη της Αγγλίας με το σύζυγό της. Μία ημέρα την εβδομάδα παίρνει το τρένο και επισκέπτεται το κοντινό Μίλφορντ. Ενα βράδυ μπαίνει στο μάτι της σκόνη και το συμβάν αυτό θα γίνει η απαρχή της γνωριμίας της με το γιατρό Αλεκ Χάρβεϊ.

Ο Αλεκ επίσης παίρνει το τρένο μία φορά την εβδομάδα για να πάει στο νοσοκομείο του Μίλφορντ, όπου εργάζεται. Σταδιακά, αναπτύσσεται μία συμπάθεια του ενός για τον άλλο και συναντιούνται τακτικά στο καφέ του σταθμού.

Ως μεγάλος μαέστρος επικών ταινιών, ο Ντέιβιντ Λιν δημιουργεί ένα μελόδραμα που επηρέασε όσο κανένα άλλο το συγκεκριμένο είδος. Μια βαθιά τομή στο ανεκπλήρωτο του πλατωνικού έρωτα, ένα ψυχογράφημα της μεταπολεμικής Αγγλίας και μια ανθρωποκεντρική αφήγηση αποτελούν τα σημαντικότερα κομμάτια του φιλμ αυτού.

Το έργο αποτελεί μία διελκυστίνδα λογικής-συναισθήματος ικανή να «ακουμπήσει» τον καθένα. Η ταινία κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών του 1946, ενώ την ίδια χρονιά προτάθηκε και για τρία βραβεία Οσκαρ.
 Παίζουν οι: Celia Johnson, Trevor Howard, Stanley Holloway.

Δείτε την ταινία:

 

 


NEWSLETTER