Παρασκευή, 24 Απριλίου 2020 08:30

"Κορδελιό" - Μια ακόμα ξεχωριστή διασκευή από τους Elias Fassos και RisK GR (Βίντεο)

"Κορδελιό" - Μια ακόμα ξεχωριστή διασκευή από τους Elias Fassos και RisK GR (Βίντεο)

Τους γνωρίσαμε ύστερα από τη συμμετοχή τους στο "Buddha bar - Greatest hits", μια μουσική συλλογή με παγκόσμια απήχηση καθώς και συνεργασίες με εταιρείες του εξωτερικού (με περισσότερα από 6.000.000 views στο ΥouΤube).

Ο λόγος για τους Καλαματιανούς Dj’s και παραγωγούς Elias Fassos και RisK (GR) οι οποίοι πρόσφατα μας έδωσαν μια ιδέα από τη νέα τους διασκευή το "Δίχτυ" μέσα από ένα βίντεο με όμορφες λήψεις από τον Μόλο της Καλαμάτας.

Αυτή τη φορά συνεργάστηκαν -για πρώτη φορά- με την ανεξάρτητη ελληνική δισκογραφική εταιρεία "FM Records" για το καινούργιο τους τραγούδι "Κορδελιό".

Πρόκειται για μια world ethnic εκδοχή του γνωστού παραδοσιακού τραγουδιού της Μικράς Ασίας "Τι σε μέλει εσένανε" που ηχογραφήθηκε για πρώτη φορά το 1927 στη Νέα Υόρκη με τη φωνή της Μαρίκας Παπαγκίκα (sample έχει χρησιμοποιηθεί και στο "Κορδελιό").

Έκτοτε το έχουν ερμηνεύσει αρκετοί Έλληνες τραγουδιστές καθώς επίσης έχει διασκευαστεί σε μια πιο jazzy εκδοχή από τον Slim Gaillard το 1945.

Ακούστε το στο βίντεο που ακολουθεί:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=k_C0I6PJw9o&fbclid=IwAR2E7vBoKpW1VLDNpKJjbYnDnkM63lbIa6UR0BEV9YlqXgPlz8rBsaaKpyY}