Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020 13:20

26o Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας: Παρουσιάστηκε διαδικτυακά το πρόγραμμά του (Βίντεο)

Με 21 ελληνικές και ξένες παραγωγές και προσαρμοσμένο στις ανάγκες των ημερών λόγω κορονοϊού, θα διεξαχθεί το φετινό Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας, το οποίο θα λάβει χώρα το δεκαήμερο 21-30 Αυγούστου, σε ανοιχτούς χώρους της πόλης, διατηρώντας όλα τα κύρια χαρακτηριστικά του.

Το πρόγραμμα του 26ου Διεθνούς Φεστιβάλ Χορού ανακοινώθηκε διαδικτυακά το μεσημέρι της Τετάρτης από τη Καλλιτεχνική Διευθύντρια του θεσμού Λίντα Καπετανέα, από το αμφιθέατρο του Κάστρου Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης απηύθυναν χαιρετισμό η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος.

Φετινό θέμα του Φεστιβάλ θα είναι η σχέση του ανθρώπου με τη φύση και την ανάγκη και αυτό θα περιλαμβάνει διεθνείς προσωπικότητες, σημαντικούς Έλληνες δημιουργούς, πολλά διαφορετικά είδη σύγχρονου χορού και ένα ισχυρό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για επαγγελματίες χορευτές.

Οι ξένοι δημιουργοί που δίνουν φέτος ραντεβού στην Καλαμάτα προέρχονται από το Βέλγιο, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Τσεχία, το Ισραήλ, τη Γερμανία και τη Σλοβακία.

Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει σύντομα.

Δείτε το σχετικό βίντεο:

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=sJEaYDE-vXQ&feature=youtu.be}

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα του Φεστιβάλ στην "Ε" της Πέμπτης.