Παρασκευή, 14 Αυγούστου 2020 20:02

Συμμετοχή της Σοφίας Λαμπροπούλου σε πρωτοβουλία για τη μουσική

Γράφτηκε από την
Συμμετοχή της Σοφίας Λαμπροπούλου σε πρωτοβουλία για τη μουσική

Σε μια νέα πρωτοβουλία για τους ανθρώπους της μουσικής και της τέχνης λαμβάνει μέρος η Καλαματιανή, διεθνής πλέον, μουσικός Σοφία Λαμπροπούλου (δεξιοτέχνης στο κανονάκι). Μέσα από το λινκ  καλεί τους πολίτες που το επιθυμούν, να απαντήσουν σε έρευνα η οποία επιδιώκει να ανιχνεύσει τις ιδιότητες και τις ανάγκες της κοινότητας των μουσικών που σχετίζονται με ιδιώματα του ελλαδικού χώρου, των Βαλκανίων και της ανατολικής Μεσογείου.

Οπως αναφέρει η συγκεκριμένη ανακοίνωση: “Μέσα από την αναστάτωση που δημιούργησε ο κορονοϊός φάνηκε καθαρά πόσο λίγα πράγματα είναι γνωστά στον κόσμο και στους κάθε λογής υπεύθυνους για την πραγματικότητα των ανθρώπων του μουσικού λαϊκού πολιτισμού. Ποιοι και πόσοι είναι αυτοί οι άνθρωποι; Γιατί είναι “αόρατοι” στα μάτια των θεσμών;

Αρχικός σκοπός μας είναι να καταφέρουμε να μαζέψουμε τουλάχιστον 400 ολοκληρωμένες απαντήσεις μέχρι τα τέλη Αυγούστου. Μακροπρόθεσμος στόχος μας είναι η καταγραφή όσο περισσότερων μελών της κοινότητας γίνεται. Ας στηρίξουμε όσο το δυνατόν περισσότερο την προσπάθεια να φανερωθεί η οικονομική και κοινωνική προσφορά μας. 

Η έρευνα αυτή ελπίζουμε να λειτουργήσει ως έναυσμα/έμπνευση για μουσικούς και άλλων μουσικών ειδών. Θα μας βοηθούσε ιδιαίτερα η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή στην έρευνα μέσω κοινοποίησής της στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην ιστοσελίδα σας, καθώς αφορά άμεσα μέλη του Πανελλήνιου Μουσικού Συλλόγου”.

Η ομάδα έργου του ερωτηματολογίου είναι οι: Χρυσούλα Κεχαγιόγλου μουσικός, Σοφία Λαμπροπούλου μουσικός, Χαρούλα Τσαλπαρά - μουσικός/“Απτάλικο” ΑΜΚΕ, Κωνσταντίνα Καραμέρη νομική σύμβουλος, Γιάννης Σκλιάς στατιστικολόγος, Ηρωδίων Σουλόπουλος τεχνικός δικτύων και ιστοσελίδων/“Απτάλικο” ΑΜΚΕ.


NEWSLETTER