Πέμπτη, 03 Δεκεμβρίου 2020 08:15

«Το παλιό μου παλτό» - Μια ξεχωριστή διασκευή από τον Καλαματιανό μουσικό Τάσο Δράμπαλη (Βίντεο)

Γράφτηκε από την
«Το παλιό μου παλτό» - Μια ξεχωριστή διασκευή από τον Καλαματιανό μουσικό Τάσο Δράμπαλη (Βίντεο)

Μια ξεχωριστή μουσική δημιουργία με την υπογραφή δύο Καλαματιανών δημοσιεύτηκε την περασμένη εβδομάδα στα social media, αποσπώντας πολύ θετικά σχόλια.

Ο λόγος για το "Το παλιό μου παλτό" σε σύνθεση του Λάκη Παπαδόπουλου, το οποίο διασκεύασε μέσω τρομπέτας ο καθηγητής πνευστών και μαέστρος Συνόλων Δυτικής Μάνης Τάσος Δράμπαλης. Την ηχοληψία επιμελήθηκε ο Νίκος Κουρής (RisK GR) ο οποίος μαζί με τον Elias Fassos διακρίθηκαν πριν ένα χρόνο μέσα από τη συμμετοχή τους στο "Buddha Βar".

{yendifplayer type=video youtube=https://www.youtube.com/watch?v=pyB1zVDV4jg&list=UUJ43v_HXDQrpbWKB6fb2ebw&index=1&fbclid=IwAR2lchrVVWk0DH5gX-Mmi0HzAtM12C-S5Vc9vndR8iLlyVqNZeX4ry4x5OA}

Όπως τόνισε στην "Ε" ο Τάσος Δράμπαλης με τον Λάκη Παπαδόπουλο είναι εδώ και χρόνια συνεργάτες. "Γενικά μου αρέσει να διασκευάζω καινούργια τραγούδια τα οποία δεν έχουν ακουστεί από πνευστά όργανα. Ετσι, μιας και παίζω και σαξόφωνο αλλά και τρομπέτα μου αρέσει να κάνω κάτι διαφορετικό, με σκοπό να αναδεικνύονται τα όργανα αυτά μιας και -κακά τα ψέματα- ειδικά η τρομπέτα είναι πολύ παρεξηγημένο όργανο, το οποίο το έχουμε δει μόνο σε φιλαρμονικές, συνδυάζοντας το με παρελάσεις, κηδείες ή λιτανείες. Αποτέλεσμα αυτού είναι ο κόσμος να μην το ξέρει, αλλάζοντας όμως γνώμη προς το καλύτερο γι' αυτό κάθε φορά που το ακούει" ανέφερε.

Σχετικά με την διασκευή του κομματιού ο ίδιος εξήγησε πως έγινε για προσωπική του χρήση. "Δεν το έκανα με σκοπό να το ανεβάσω στα social media αλλά για δικούς μου ανθρώπους. Μιας και βιώνουμε αυτή τη δεύτερη καραντίνα σκέφτηκα να μην την αφήσω ανεκμετάλλευτη. Με τη βοήθεια λοιπόν του Νίκου Κουρή ο οποίος έχει την κατάλληλη εμπειρία στο χώρο της μουσικής, μπήκα στη διαδικασία να δημιουργήσω κάτι καινούργιο. Στόχος μου είναι πλέον να φτιάξω και άλλα κομμάτια. Τον τελευταίο ενάμιση μήνα έχω γράψει κοντά στα 60 τραγούδια από Χατζηνάσιο, Πλέσσα κ.α. στέλνοντας τους τα πρώτα να τα ακούσουν" σημείωσε, επισημαίνοντας πως όταν τους έστειλε τις δημιουργίες του δήλωσαν πως είναι οι πρώτες εκτελέσεις πανελλαδικά με τρομπέτα που παρουσιάζουν τα έργα τους, σχολιάζοντας πως έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και ζήτηση.

Η ΖΗΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΡΟΜΠΕΤΑΣ

"Εκτός Πελοποννήσου μου ζητάνε τη μουσική μου για να τη βάζουν σε βίντεο γάμων και δεξιώσεων. Στην Καλαμάτα, μου έχουν κάνει προτάσεις σε πιτσαρίες και ρεστοράν ώστε να ακούγεται η μουσική μου από το πρώτο μου cd που είχα φτιάξει, το οποίο εμπεριέχει τζαζ κομμάτια. Αν κάποιος δει μια ελληνική ταινία στον κινηματογράφο το 95% της μουσικής είναι τρομπέτα. Το σαξόφωνο το έχουμε συνδυάσει με τον Γιώργο Κατσαρό κι επειδή έχει δημιουργήσει με το όργανο αυτό τόσα κομμάτια προσπαθώ αντίστοιχα να δημιουργήσω κομμάτια με την τρομπέτα. Οταν στέλνω τα κομμάτια μου σε φίλους, τα εκθειάζουν, ζητώντας μου να στείλω και άλλα, καθώς όπως μου λένε η μουσική αυτή τους ταξιδεύει" κατέληξε.


NEWSLETTER