Παρασκευή, 22 Ιανουαρίου 2021 12:50

«Η Βασίλισσα της Αφρικής» στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
«Η Βασίλισσα της Αφρικής» στη Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας

Την ταινία «Η Βασίλισσα της Αφρικής» (105΄) προβάλει μέχρι την Κυριακή η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στο site της (filmhouse.gr), καθώς και στο κανάλι στο youtube «Ταινίες Για Ολους».

Στη ζούγκλα της Aνατολικής Aφρικής, το 1914, λίγο μετά την έναρξη του ‘A Παγκοσμίου πολέμου και την καταστροφή της βρετανικής ιεραποστολής όπου ζει από τους Γερμανούς, μια αριστοκρατική Αγγλίδα γεροντοκόρη (Katharine Hepburn) πείθει έναν ταλαιπωρημένο Καναδό τυχοδιώκτη (Humphrey Bogart) να προσπαθήσουν να διαφύγουν πάνω στο σαραβαλιασμένο του ατμόπλοιο, ονόματι "Η Βασίλισσα της Αφρικής". Μια απόφαση που θα τους φέρει αντιμέτωπους με ορμητικούς καταρράκτες, την αφιλόξενη πανίδα της περιοχής, τις ελλείψεις, αλλά και με τους εαυτούς τους και τα πιό βαθιά τους συναισθήματα...

Η Βασίλισσα της Αφρικής είναι ένα κλασικό αριστούργημα της 7ης Τέχνης δια χείρος John Huston. Η ταινία προτάθηκε για 3 υποψηφιότητες για Οσκαρ (1952): Α’ Γυναικείου Ρόλου, (Katharine Hepburn), Σκηνοθεσίας (John Huston), Σεναρίου (James Agee, John Huston). Παράλληλα, είχε 2 υποψηφιότητες στα Βραβεία BAFTA: Καλύτερης Ταινίας, Α’ Γυναικείου Ρόλου (Katharine Hepburn). Παίζουν: Humphrey Bogart, Katharine Hepburn, Robert Morley.


NEWSLETTER