Τετάρτη, 27 Ιανουαρίου 2021 12:53

Στη Μεσσηνία η συνέλευση του Σωματείου “Διάζωμα”

Γράφτηκε από την

Στην Καλαμάτα και στην Αρχαία Μεσσήνη πρόκειται να γίνει η επόμενη γενική συνέλευση των μελών του Σωματείου “Διάζωμα” το διάστημα 1 - 3 Οκτωβρίου.

Αυτό ανακοινώθηκε από το Ημερολόγιο του 2021 του Σωματείου, το οποίο είναι εμπλουτισμένο με πολλές εκδηλώσεις και αρχαιολογικές διαλέξεις.
Οπως έγινε γνωστό από το φορέα, οι αρχαιολογικές διαλέξεις του Σωματείου θα γίνουν διαδικτυακά και θα είναι μία συνεργασία του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, των Εφορειών Αρχαιοτήτων Πρέβεζας, Αρτας και Θεσπρωτίας, της εταιρείας Cosmote και του Bodossaki Lectures on Demand – BLOD του Ιδρύματος Μποδοσάκη. Αντικείμενο των διαλέξεων θα είναι η πορεία αναστήλωσης και ανάδειξης των αρχαίων θεάτρων, που αποτελούν πόλους της «Πολιτιστικής διαδρομής των αρχαίων θέατρων της Ηπείρου» και συγκεκριμένα των Αρχαίων Θεάτρων Νικόπολης, Κασσώπης, Αμβρακίας και Γιτάνων. Οι ομιλητές θα παρουσιάζουν ζωντανά από τα Αρχαιολογικά Μουσεία Νικόπολης, Αρτας και Ηγουμενίτσας και η εικόνα τους θα διαχέεται από το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών σε όλους τους φίλους του Μεγάρου και σε όλον τον κόσμο. Το πρώτο διαδικτυακό ραντεβού έχει δοθεί για την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου και ώρα 7 μ.μ. για την πρώτη διάλεξη του έτους, με θέμα την ανάδειξη του Ρωμαϊκού Θεάτρου της Νικόπολης. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν η Ανθή Αγγέλη προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Πρέβεζας και ο αρχαιολόγος Ευάγγελος Παυλίδης, υπεύθυνος εργου Μεγάλου Θεάτρου Νικόπολης και επικεφαλής της ομάδας επίβλεψης.