Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021 19:02

“Μια μέρα χωρίς” με τη Γιούλικα Σκαφιδά

“Μια μέρα χωρίς” με τη Γιούλικα Σκαφιδά


Η νέα εφηβική παράσταση «Μια μέρα χωρίς», με τη συμμετοχή της καλαματιανής ηθοποιού Γιούλικας Σκαφιδά θα παίζεται διαδικτυακά ως τις 27 Φεβρουαρίου.

Πρόκειται για μια θεατρική παράσταση του Θεάτρου Τέχνης “Καρόλου Κουν” για τις εξαρτήσεις, σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ. Απευθύνεται σε μαθητές γυμνασίου και λυκείου, από 12 χρονών. Είναι υπό την αιγίδα του Δήμου Αθηναίων, Θεσσαλονίκης και του υπουργείου Παιδείας, με έγκριση του Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) του υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων. 
Πρόκειται για ένα νέο έργο που γράφτηκε και σκηνοθετήθηκε από την Εύα Οικονόμου - Βαμβακά σταθερή συνεργάτη του Θεάτρου Τέχνης, που πραγματεύεται το επίκαιρο θέμα της εξάρτησης. Για την τελική διαμόρφωση του κειμένου καθοριστικές υπήρξαν οι συνεντεύξεις που δέχτηκαν να δώσουν έφηβοι, γονείς και θεραπευτές που συμμετέχουν στα προγράμματα του ΚΕΘΕΑ με στόχο την αντιμετώπιση της εξάρτησης από το ίντερνετ - μιας εξάρτησης που αθόρυβα αλλά εντόνως επιτακτικά καταλαμβάνει όλο και περισσότερο χώρο στις ζωές όλων. Και με αυτή την αφορμή, το έργο τοποθετεί στο κέντρο του, τους εν γένει μηχανισμούς της εξάρτησης και εξετάζει πώς αυτοί μπορούν να επηρεάσουν καθέναν και καθεμία από εμάς.  
Οι συντελεστές είναι οι: σχεδιασμός σκηνικού και φώτων: Βασίλης Αποστολάτος, ενδυματολογία: Ματίνα Μέγκλα, πρωτότυπη μουσική: LOO (“Someone who isn’t me”), επιμέλεια Κίνησης: Χρυσηίς Λιατζιβίρη, βοηθός σκηνοθέτη: Σοφία Αρβανίτη - Φλώρου. Παίζουν οι: Βαγγέλης Αμπατζής, Δημήτρης Μαγγίνας, Μαριλένα Μόσχου, Ναταλία Πελέκα. Στην παράσταση ακούγονται οι: Λιλή Νταλανίκα, Γιούλικα Σκαφιδά, Δημήτρης Τσιγκριμάνης. Βίντεο παράστασης: Λιλή Νταλανίκα, φωτογραφίες παράστασης: Μυρτώ Αποστολίδη. Η κινηματογράφηση και η επεξεργασία της παράστασης έγινε από τον Διαμαντή Καραναστάση.