Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021 17:49

Σεμινάριο με τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout στο 7ο Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Ξεκίνησε την Πέμπτη το σεμινάριο του 7ου Διεθνούς Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου στην Καλαμάτα με τον Ολλανδό σκηνοθέτη Robert Rombout. Αυτό έχει ως θέμα "Δημιουργώντας ένα ντοκιμαντέρ - πορτρέτα" και συμμετέχουν 11 φοιτητές από τo Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι φοιτητές θα παρουσιάσουν πρόσωπα της πόλης, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, ο καθένας από την δική του οπτική. Οι ταινίες που θα προκύψουν από το σεμινάριο, θα παρουσιαστούν στην τελετή έναρξης του Φεστιβάλ, την Παρασκευή 18 Ιουνίου, στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων της Καλαμάτας.

Το σεμινάριο αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές εκπαιδευτικές δράσεις που διοργανώνει καθε χρόνο το Φεστιβάλ, συμβάλλοντας στην προώθηση της καλλιτεχνικής δυναμικής των φοιτητών που το παρακολουθούν.

Το δε καλλιτεχνικό αποτέλεσμα των δράσεων αυτών, το  Διεθνές Φεστιβάλ το προωθεί διεθνώς, με αποτέλεσμα πέρυσι 2 έργα των φοιτητών να βραβευτούν στο “Faito Doc Festival” της Ιταλίας. 

Ο Robert Rombout, σταθερός συνεργάτης του Φεστιβάλ Πελοποννήσου τα τελευταία χρόνια, είναι ανεξάρτητος δημιουργός ντοκιμαντέρ, δάσκαλος και λέκτορας. Είναι συνιδρυτής του master πrogram “DocNomads” και τώρα είναι διευθυντής για το DN στο LUCA, στις Βρυξέλλες. Οι περισσότερες από τις ταινίες του είτε δημιουργήθηκαν είτε παρουσιάστηκαν από διεθνή τηλεοπτικά κανάλια, ενώ βραβεύτηκαν σε πολλά φεστιβάλ. Ηταν για 10 χρόνια αντιπρόεδρος της Βελγικής Επιτροπής του Γαλλικού Οργανισμού Δημιουργών SCAM. Υπήρξε μέλος κινηματογραφικών επιτροπών στο Βέλγιο και τη Γαλλία, ενώ είναι επίσης μέλος της συμβουλευτικής επιτροπής του Αμερικανικού Πανεπιστημίου Τεχνολογιών στη Βηρυτό.