Πέμπτη, 17 Ιουνίου 2021 15:59

Στην Καλαμάτα ξεκινά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Γράφτηκε από την
Στην Καλαμάτα ξεκινά το Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Πελοποννήσου

Με πλούσιο πρόγραμμα σε όλη την Πελοπόννησο ξεκινά αύριο το Διεθνές Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ με βάση την Καλαμάτα, με σκοπό να αφυπνίσει, να ενημερώσει και να ευαισθητοποιήσει.

Οι συντελεστές του έδωσαν χτες το πρωί συνέντευξη Τύπου στο Κέντρο Ντοκιμαντέρ στο Ιστορικό Κέντρο Καλαμάτας, για περισσότερες λεπτομέρειες.

Η καλλιτεχνική διευθύντρια Τζίνα Πετροπούλου ανακοίνωσε την έναρξη του Φεστιβάλ, ακόμα και με μία καθυστέρηση μηνών, λόγω πανδημίας. Δήλωσε ικανοποιημένη, καθώς ακόμα και οι διαδικτυακές εκδηλώσεις του Φεβρουαρίου, είχαν μεγάλη συμμετοχή. Υπογράμμισε τη συμμετοχή των φοιτητών στη φετινή διοργάνωση (Καλών Τεχνών, ΠΑΠΕΛ), αλλά και των πολιτών της Καλαμάτας, σε όλες τις δράσεις.

Με τη σειρά του ο Robert Rombout είπε πως νιώθει “βετεράνος” της διοργάνωσης, καθώς είναι η 4η φορά που έρχεται. Το εργαστήρι που θα διδάξει έχει ως θέμα τα πορτρέτα των ανθρώπων και το πώς τα αναδεικνύει η ματιά του σκηνοθέτη. Θα υπάρχουν δύο ομάδες και η καθεμία στο τέλος θα παρουσιάσει τη δουλειά της.

Η σκηνοθέτις Τζίνα Πετροπούλου αναφέρθηκε και στο σεμινάριο της Τέκλα Ταϊντέλι, η οποία θα ζητήσει από καλαματιανούς να απαγγείλουν ποίημα του Παζολίνι για την ελευθερία. Η δράση σχετίζεται με το θέμα του Φεστιβάλ “Διεκδικώντας την ελευθερία”, ως φόρος τιμής για την επέτειο των 200 ετών από την έναρξη του Αγώνα.

Τέλος, η καλλιτεχνική σύμβουλος Κλεώνη Φλέσσα τόνισε πόσο σημαντική είναι η συνεργασία - για πρώτη φορά - με το ΕΚΟΜΕ, το Εθνικό Κέντρο Οκτικοακουστικών Μέσων, με σκοπό οι ταινίες να γίνουν προσβάσιμες σε άτομα με δυσκολίες στην όραση και την ακοή. “Πιστεύουμε πως η συνεργασία θα φέρει καρπούς και θα συνεχιστεί και τις επόμενες χρονιές” δήλωσε.

Γ. Σαρ.


NEWSLETTER