Κυριακή, 29 Αυγούστου 2021 15:20

Ο Καλαματιανός εικαστικός Παν. Βορριάς σε έκθεση στην Άμφισσα

Γράφτηκε από την
Ο Καλαματιανός εικαστικός Παν. Βορριάς σε έκθεση στην Άμφισσα

Ο Καλαματιανός εικαστικός Παναγιώτης Βορριάς λαμβάνει μέρος στην έκθεση “Fragments” του “The Symptom Projects” από τις 25 Σεπτεμβρίου ως τις 28 Νοεμβρίου στην Αμφισσα. Το “The Symptom Projects” οργανώνει για 12η συνεχόμενη χρονιά, στην πόλη αυτή το εκθεσιακό του πρόγραμμα. Το Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου θα γίνουν τα εγκαίνια της ομαδικής έκθεσης “Fragments”, στο Αρχαιολογικό Μουσείο, σε επιμέλεια του Αποστόλη Αρτινού.

Το θραυσματικό περιβάλλον της αρχαιότητας και η ολικότητα του θραύσματος. «Το θραύσμα της αρχαιότητας είναι ό,τι μας έχει απομείνει απ’ αυτή. Μόνο σ’ αυτή την ερειπωμένη μορφή μπορεί κάτι να διαβαστεί. Η μόνη πραγματική ακεραιότητα είναι πλέον η ακεραιότητα του θραύσματος. Η μόνη ανακτημένη μορφή είναι πλέον η θραυσματική μορφή. Θραύσματα που δεν επιζητούν την ολικότητα τους, αλλά τη διαθεσιμότητά τους, τη διαφύλαξη τους στη καταγωγική θέση του μηδενός» (απόσπασμα απ’ το κείμενο του επιμελητή).

Η φετινή ομαδική έκθεση, σε συνεργασία με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Δελφών, θα γίνει στις αίθουσες και στον κήπο του Μουσείου, όπου 15 σύγχρονοι εικαστικοί καλλιτέχνες θα επιχειρήσουν με το έργο τους να συνυπάρξουν με τη συλλογή του Μουσείου, να συντονιστούν με την ενέργεια των θραυσματικών αντικειμένων του και να συνδιαλεχθούν με τη γλώσσα τους.

Συμμετέχοντες καλλιτέχνες είναι οι: Δημήτρης Αμελαδιώτης, Ευγενία Βερελή, Παναγιώτης Βορριάς, Αναστασία Δούκα, Βασίλης Ζωγράφος, Λίζη Καλλιγά, Αννα Λάσκαρη, Χριστίνα Μήτρεντσε, Μαλβίνα Παναγιωτίδη, Ηλίας Παπαηλιάκης, Χαρά Πιπερίδου, Πάνος Προφήτης, Γιώργος Σκυλογιάννης, Δέσποινα Χαριτωνίδη, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης.

Θα είναι επισκέψιμη: Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή, Σάββατο 9 π.μ. – 4 μ.μ. Για περισσότερες πληροφορίες: http://the-symptom-projects.blogspot.com, apartinos@yahoo.gr. Με την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού και Ανάπτυξης “ΝΕΟΝ”.


NEWSLETTER