Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου 2021 17:00

Ο “Ανθρωπος του Θεού” στο Cine Center Καλαμάτας (βίντεο)

Γράφτηκε από την
Ο “Ανθρωπος του Θεού” στο Cine Center Καλαμάτας (βίντεο)

Εξαιρετικές επιλογές δίνει για ακόμα μία εβδομάδα το Cine Center Καλαμάτας στους σινεφίλ της πόλης, στη θερινή του αίθουσα.

Ο “Ανθρωπος του Θεού” αποτελεί μια πρόταση με θεολογικό ενδιαφέρον και το “Ασπρο πάτο” ένα κοινωνικό φιλμ με χιούμορ.

Πρόγραμμα προβολών 17 - 23 Σεπτεμβρίου:

- “Ο άνθρωπος του Θεού”, βιογραφική, 109’.

Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια. Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο. Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο. Ομως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα. Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει. Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Αγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Σκηνοθεσία: Γελένα Πόποβιτς. Πρωταγωνιστούν: Αρης Σερβετάλης, Αλεξάντερ Πετρόφ, Μίκι Ρουρκ, Χρήστος Λούλης, Καριοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη, Μαρθίλια Σβάρνα, Ιερώνυμος Καλετσάνος, Γιάννης Αναστασάκης, Γεράσιμος Σκιαδαρέσης, Βασίλη Κουκαλάνι, Αλέξανδρος Μυλωνάς, Μιχάλης Μητρούσης, Κίττυ Παϊταζόγλου, Μιχάλης Οικονόμου, Τόνια Σωτηροπούλου, Κορίνα- - Αννα Γουγούλη, Μάνος Γαβράς, Σαράντος Γεωγλερής, Παναγιώτης Μαρίνος.

Προβολές: Παρασκευή 17/9: 21:00, Σάββατο 18/9: 22:00, Κυριακή 19/9: 22:00, Δευτέρα 20/9: 21:00, Τρίτη 21/9: 19:45, Τετάρτη 22/9: 19:45, Πέμπτη 23/9: 19:45. 

- “Ασπρο πάτο”, κομεντί, 117’.

Υπάρχει μια θεωρία ότι γεννιόμαστε με ελαφρώς ελλιπή ποσότητα αλκοόλ στο αίμα μας και ότι η μέθη σε καθημερινή βάση -σε συνετά επίπεδα τουλάχιστον- θα άνοιγε το μυαλό μας, θα μείωνε τα προβλήματά μας και θα αύξανε τη δημιουργικότητά μας. Οταν η θεωρία αυτή εξάψει την περιέργεια 4 φίλων, όλοι τους μεσήλικοι και βαριεστημένοι καθηγητές γυμνασίου, εκείνοι αποφασίζουν να ξεκινήσουν ένα πείραμα που απαιτεί να διατηρούν μια ελαφρά κατάσταση μέθης καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας. Αν ο Τσώρτσιλ κέρδισε τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο όντας μονίμως μεθυσμένος, ποιος ξέρει τι μπορούν να καταφέρουν μερικές γουλιές για τους ίδιους και τους μαθητές τους;

Σκηνοθεσία: Τόμας Βίντερμπεργκ. Πρωταγωνιστούν: Μαντς Μίκελσεν, Τόμας Μπο Λάρσεν, Μάγκνους Μίλανγκ, Λαρς Ράνθε, Μαρία Μπόνεβι. Τιμήθηκε με Oscar.

Προβολές: Τρίτη 21/9: 22:00, Τετάρτη 22/9: 22:00, Πέμπτη 23/9: 22:00.

- “Σπίριτ: ο ατίθασος”, κινούμενα σχέδια, 88’, μεταγλωττισμένο.

Η ιστορία αφορά μια πεισματάρα κοπέλα που λαχταρά όσο τίποτα ένα μέρος για να ανήκει. Η Λάκι ανακαλύπτει τη δύναμη της φιλίας όταν η ζωή της διασταυρώνεται με ένα άγριο άλογο, τον Σπίριτ. Ολα ξεκίνησαν επειδή η μικρή Λάκι Πρέσκοτ είναι ξεροκέφαλη και δεν αντέχει τους κανόνες και τους περιορισμούς, όπως ήταν και η μαμά της. Η Λάκι μεγάλωνε κάτω από το άγρυπνο μάτι της Κόρα, της θείας της, που θέλει μόνο το καλό για τη μικρή της ανιψιά αλλά δεν ξέρει πως να της το προσφέρει. Αναγκάζεται λοιπόν να αφήσει την πόλη για να μετακομίσει στην εξοχή. Ομως εκεί θα δεθεί αναπάντεχα με τον Σπίριτ, ένα άγριο άλογο και το αποτέλεσμα θα είναι η ζωή της να αλλάξει δραματικά. Οταν κάποιοι μοχθηροί κλέφτες που αρπάζουν άγρια ζώα και τα καταδικάζουν σε μια ζωή αιχμαλωσίας και σκληρής εργασίας θα απειλήσουν την αγέλη του Σπίριτ, τότε η πεισματάρα αλλά και τρυφερή Λάκι θα στρατολογήσει τις νέες της φίλες για να τους σταματήσει και θα ξεκινήσουν μια μεγάλη περιπέτεια ζωής, διάσωσης και αυτοθυσίας. Ο στόχος τους είναι να σώσουν το υπέροχο άλογο που έχει δώσει νόημα και αίσθηση σκοπού ζωής στην Λάκι και που την βοήθησε να ανακαλύψει μια κρυφή σύνδεση τόσο με την κληρονομιά της μητέρας της όσο και με τις μεξικάνικες ρίζες της, κάτι που δεν περίμενε ποτέ.

Σκηνοθεσία: Ελέιν Μπόγκαν. Χαρίζουν τις φωνές τους: Ειρήνη Τσίγκα, Χρήστος Θάνος, Λητώ Αμπατζή, Πέγκυ Μανωλά, Κατερίνα Μάντζιου, Γιάννης Στεφόπουλος, Σωτήρης Δούβρης, Στρατής Μουρλάς, Νικορέστης Χανιωτάκης, Νίκος Ιωαννίδης, Βαγγέλης Στρατηγάκος, Κώστας Φιλίππογλου, Μαρία Πλακίδη.

Προβολές: Σάββατο 18/9: 20:00, Κυριακή 19/9: 20:00.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ


NEWSLETTER