Σάββατο, 02 Οκτωβρίου 2021 16:01

Η Νέδουσα την Κυριακή στο κανάλι της Βουλής

Η Νέδουσα την Κυριακή στο κανάλι της Βουλής

 

To ιστορικό αφιέρωμα στη Νέδουσα Μεσσηνίας και στον ήρωα της Επανάστασης του 21’ Νικήτα Σταματελόπουλο, τον μεγάλο Νικηταρά, θα παρουσιάσει την ερχόμενη Κυριακή στις 12 το μεσημέρι η εκπομπή «Από Τόπο σε Τόπο», στη Βουλή tv.

Η πρώτη προβολή του εν λόγω αφιερώματος είχε γίνει στις 21 Μαρτίου, ωστόσο για τις εκπομπές σχετικά με το 21’, υπάρχει συμφωνία να προβάλλονται καθ’ όλη την διάρκεια του έτους, με μικρές παραλλαγές. Ετσι, το αφιέρωμα θα κάνει μια άτυπη πρεμιέρα, καθώς πρόκειται για βελτιωμένη έκδοση της αρχικής.

Οπως αναφέρει ο παρουσιαστής της εκπομπής Χρήστος Μυλωνάς στη σελίδα του στο facebook «Ιδιαίτερα τιμητική είναι η παρουσία - συμμετοχή, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας Χρυσoστόμου». Η σειρά εκπομπών «Από Τόπο σε Τόπο» προβάλει στο κανάλι της Βουλής τα ήθη, τα έθιμα και την πολιτιστική κληρονομιά του κάθε τόπου, ταξιδεύοντας στην ελληνική περιφέρεια. Συμμετέχουν οι ερμηνευτές: Κώστας Καντζιλιέρης, Μαριάνθη Λιουδάκη και Λεωνίδας Σταρόγιαννης.

Συμμετέχουν επίσης, οι χορευτικοί σύλλογοι: «Των Νεδουσαίων», οι «φίλοι της Παράδοσης» Καλαμάτας, οι «Αμφειείς», ο «Ποσειδών» και ο σύλλογος των Λέϊκων η «Πρωτοπορία» καθώς και πλήθος εξαίρετων μουσικών. Αρχισυνταξία, Λαογραφική έρευνα, Παρουσίαση: Χρήστος Μυλωνάς, Σκηνοθεσία: Σπύρος Λαμπρόπουλος, Παραγωγή: Παναγιώτης Κακαβιάς, Ηχοληψία: Γιάννης Γρίβας.