Παρασκευή, 27 Μαϊος 2022 17:44

Συνάντηση του Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον
Συνάντηση του Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης στην Κυπαρισσία

Ξεκινά σήμερα στην Κυπαρισσία και στην ευρύτερη περιοχή του Δήμου Τριφυλίας η Εαρινή Συνάντηση του Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης, υπό την αιγίδα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού και με τη συμμετοχή 70 συνέδρων από τις 16 χώρες της Νότιας Ευρώπης.

Οι συνεδριάσεις θα πραγματοποιηθούν στο ξενοδοχείο «Messina Resort» όπου και θα φιλοξενηθούν οι συμμετέχοντες κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης. Παράλληλα οι διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα πλήρες και πολύ ενδιαφέρον πολιτιστικό πρόγραμμα. Αυτό περιλαμβάνει επισκέψεις στην Άνω Πόλη Κυπαρισσίας, ξενάγηση στις εκθέσεις του Λαογραφικού Μουσείου και επίσκεψη στο Πάρκο Βλαχέρνας στα Φιλιατρά, όπου σήμερα το βράδυ θα υποδεχθεί τους συνέδρους ο δήμαρχος Τριφυλίας Γιώργος Λεβεντάκης. Επίσης, προγραμματίζονται εκθέσεις τοπικών προϊόντων, χορευτικές εμφανίσεις και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Μάσκες του Κόσμου», ξεναγήσεις στον αρχαιολογικό χώρο της Περιστεριάς, στην Αρχαία Ολυμπία και την Αρχαία Μεσσήνη και επίσκεψη στην Καλαμάτα και τη Συλλογή Ελληνικών Ενδυμασιών της Β. Καρέλια. Τέλος, την Κυριακή προγραμματίζεται αποχαιρετιστήρια βραδιά με χορευτικές και μουσικές εμφανίσεις στην αίθουσα «Αλέκος Παπαδόπουλος», όπου θα παρουσιαστεί φωτογραφική έκθεση με παραδοσιακά μουσικά όργανα από όλο τον κόσμο.
Η έκθεση «Μάσκες του Κόσμου» στο Πάρκο Βλαχέρνας θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό έως τις 30 Μαΐου.
Στις χορευτικές και μουσικές εμφανίσεις θα συμμετέχουν ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Σύλλογος Κυπαρισσίας (ΜΕΣΚ), ο Σύλλογος Φιλοπροόδων Φιλιατρών και προσκεκλημένοι θα είναι το Λύκειο Ελληνίδων Πάτρας και το Λαογραφικό Συγκρότημα Μεγάρων. Επιπλέον, θα συμμετέχουν η Φιλαρμονική του Συλλόγου Φιλοπροόδων Φιλιατρών και η Χορωδία του Δήμου Τριφυλίας.
Τέλος, κατά την Εαρινή Συνάντηση του Τομέα CIOFF® Νότιας Ευρώπης θα πραγματοποιηθεί έκθεση με προϊόντα αειφορικής προβολής της λαϊκής τέχνης και σύγχρονα αντικείμενα εμπνευσμένα από σχέδια και μοτίβα της παράδοσης, καθώς και διάφορα στοιχεία άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς, εγγεγραμμένα στο Εθνικό Ευρετήριο και στον Αντιπροσωπευτικό Κατάλογο Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO.

Κ.Μπ.

 


NEWSLETTER