Τρίτη, 31 Μαϊος 2022 21:02

«Οι ποιητές συνομιλούν» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Γράφτηκε από την
«Οι ποιητές συνομιλούν» από την Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας

Στην περιπατητική περφόρμανς με τίτλο «Οι ποιητές συνομιλούν» προσκαλεί η Πειραματική Σκηνή Καλαμάτας αύριο στις 6.45 και 7.45 μ.μ. στο Πάρκο Σιδηροδρόμων.

Τον Φεβρουάριο έγινε ξανά στην Πειραματική ένα θεατρικό εργαστήρι για τους φοιτητές της πόλης, υπό την καθοδήγηση της Γιώλικας Πουλοπούλου. Ο πρώτος κύκλος κλείνει και η δράση αυτή είναι μια ανοιχτή παρουσίαση της μέχρι τώρα δουλειάς.
Λίγα λόγια για τον περίπατο: «Ο μικρός μαθητής και ο μεγάλος δάσκαλος» του Γιάννη Αγγελάκα συναντούν «Τους τελευταίους» του Τάσου Λειβαδίτη, τη «Μαγδαληνή, το μεγάλο θηλαστικό» στην «Ωραία έρημο, τη σάρκα», της Κατερίνας Αγγελάκη - Ρουκ. Τελικά «Τους βρίσκει η ποίηση» του Τίτου Πατρίκιου στα «Ποιήματα» του Ντίνου Χριστιανόπουλου.
Αποσπάσματα και ποιήματα από τα παραπάνω βιβλία, “συνομιλούν” μιας και αναφέρονται στα όρια, στον έρωτα, στον φόβο για την κάθε μορφής απώλειας, στην καθημερινή αναζήτηση της καλής μας πλευράς μέσα μας και μέσα από τα μάτια των άλλων.
Μια επταμελής ομάδα νέων ενηλίκων αναλαμβάνει να αφηγηθεί τις παραπάνω ποιητικές ιστορίες, ενώ προτρέπει μια ομάδα θεατών (έως 25 άτομα) να περιπλανηθεί μέσα στο Πάρκο, να δει τον χώρο με άλλα μάτια, να συμπορευτεί, να ακούσει, να αναλογιστεί.
Η περφόρμανς διαρκεί συνολικά 45 λεπτά και το σημείο εκκίνησης είναι το άγαλμα στην βορεινή είσοδο. Η σύλληψη - σκηνοθεσία είναι της Γιώλικας Πουλοπούλου. Παίρνουν μέρος οι φοιτητές: Αγγελική Κατσικολόγου, Μιχάλης Κραουνάκης, Εύα Μπαλίκου, Βενετία Σύρκου, Ευαγγελία Τζαβέλλα, Ηλίας Τζουβάρας, Παντελής Τσαγκάρης.

 


NEWSLETTER