Τετάρτη, 22 Ιουνίου 2022 20:00

Προβολή της ταινίας “Η κυρία από τη Σανγκάη”

Γράφτηκε από την
Προβολή της ταινίας “Η κυρία από τη Σανγκάη”

Το φιλμ “Η κυρία από τη Σανγκάη” προβάλλει αύριο η Νέα Κινηματογραφική Λέσχη Καλαμάτας στις 9.30 μ.μ. στο “Vista Marina” (Σαλαμίνος 8, μαρίνα Καλαμάτας. Η είσοδος κοστίζει 4 ευρώ και είναι ελεύθερη για άτομα κάτω των 18.

Ο μοναχικός Μάικλ Ο’ Χάρα θα ερωτευθεί σχεδόν ακαριαία τη μοιραία Ελσα Μπάνιστερ. Μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα, παρόλα αυτά, ο σαγηνεμένος ναυτικός θα πιαστεί στα δίχτυα που έχουν απλώσει με μεγάλη προσοχή οι άνθρωποι του περιβάλλοντός του. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στο μυθιστόρημα του Σέργουν Κινγκ “Αν πεθάνω πριν ξυπνήσω”, το οποίο, όμως, ο Ορσον Γουέλς τροποποίησε τόσο πολύ που το έκανε να φαίνεται κάτι καινοφανές. Οι διάλογοι γράφονταν σχεδόν μέρα με τη μέρα και συνήθως οι ηθοποιοί τις μάθαιναν το πρωί στο πλατό, πριν αρχίσει το γύρισμα. Η όλη πλοκή στην ουσία υπήρξε το όχημα για την περιγραφή από τον Γουέλς της παρελθούσας σχέσης του με τη Ρίτα Χέιγουορθ.

Εστω και όψιμα, οι κριτικοί επαίνεσαν την ταινία και το ελευθεριακό στιλ κινηματογράφησης του πρωτοπόρου Γουέλς και η ταινία θεωρείται από πολλούς ένα από τα καλύτερα φιλμ νουάρ!

Παίζουν: Rita Hayworth, Orson Welles, Everett Sloane.


NEWSLETTER