Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 16:20

Πλήθος κόσμου στους «Θησαυρούς Ζωγραφικής” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Πλήθος κόσμου στους «Θησαυρούς Ζωγραφικής” στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας

Πλήθος κόσμου έχει προσελκύσει η έκθεση «Θησαυροί Ζωγραφικής στην Καλαμάτα από το Μουσείο Νεοελληνικής Τέχνης Δήμου Ρόδου».

Την έκθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτή την περίοδο στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και θα ολοκληρωθεί στις 7 Νοεμβρίου, έχουν επισκεφθεί πέρα από τους φιλότεχνους και αρκετά σχολεία. Κατόπιν συνεννόησης μάλιστα με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή του Εικαστικού Τομέα της Κ.Ε.Φάρις Παναγιώτη Λαμπρινίδη, πραγματοποιούνται ξεναγήσεις σε εκπαιδευτικούς και μαθητές. Οι μαθητές στο πλαίσιο αυτό έχουν επιδείξει τεράστιο ζήλο για πληροφορίες σχετικά με τα έργα τέχνης, παρακολουθώντας και κάνοντας καίριες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της ξενάγησης. Την έκθεση πλουτίζουν προσωπογραφίες, τοπιογραφίες, συνθέσεις και νεκρές φύσεις, μέσα από διαφορετικές αισθητικές αποτυπώσεις καλλιτεχνών διαφορετικών γενεών, περίπου από το 1863 έως και σήμερα. Έργα με υψηλή αισθητική έκφραση που αποπνέουν αθανασία και προκαλούν ψυχική ευφορία. Πρόκειται για μια σπουδαία έκθεση που φιλοξενεί σημαντικούς πίνακες ζωγραφικής από κορυφαίους Έλληνες δημιουργούς, όπως των Θεόφιλου, Κωνσταντίνου Παρθένη, Κωνσταντίνου Μαλέα, Μιχαήλ Οικονόμου, Γιώργου Μπουζιάνη, Φώτη Κόντογλου, Γιάννη Τσαρούχη, Βάλια Σεμερτζίδη, Διαμαντή Διαμαντόπουλου, Γιάννη Μόραλη, Γιώργου Σικελιώτη, Ναυσικά Πάστρα, Γιάννη Γαΐτη, Χρήστου Καρά, Ρένα Παπασπύρου, Μάκη Θεοφυλακτόπουλου, Γιάννη Μπουτέα, Γιάννη Ψυχοπαίδη Δημήτρη Κούκου, Πάνου Χαραλάμπους, Μιχάλη Αρφαρά, Μάριου Σπηλιόπουλου, κ.ά. Η έκθεση εντάσσεται στο πλαίσιο δράσεων του Δήμου Καλαμάτας και του Εικαστικού Τομέα της Κ.Ε. Φάρις, υπό τον καλλιτεχνικό διευθυντή Παναγιώτη Λαμπρινίδη.

Την επιμέλεια της έκθεσης έχει ο Τάκης Μαυρωτάς. Είσοδος ελεύθερη. Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή, 9 π.μ.-9 μ.μ.. Για περισσότερες πληροφορίες καλέστε στο 6932293106.